При найгіршому сценарії на зимовий період необхідно накопичити 19 мільярдів кубометрів газу, – Глава Уряду (відео)
п’ятниця, 18 вересня 2015, 14:16

«Якщо зима буде мінус 20, то наш цільовий показник знаходження газу в сховищах повинен бути на рівні 19 мільярдів кубічних метрів газу», - підкреслив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк, виступаючи в Парламенті у п’ятницю, 18 вересня.

Арсеній Яценюк наголосив на складності прогнозування споживання природного газу: «Якщо хтось зараз в країні візьме на себе відповідальність спрогнозувати, що у нас зима буде мінус 5, - підніміть руку. Ми прогнозуємо, що зима буде мінус 20».

За його словами,  у прогнозах необхідно розраховувати «не найкращий, а найгірший сценарій».

У рамках найгіршого сценарію, підкреслив Глава Уряду, є відсутність вугілля: «Ми втратили 65% всіх наших шахт, і  саме на неконтрольованих територіях знаходяться шахти, які видобувають вугілля марки А і Т. І саме тому неймовірний дефіцит вугілля і умисні дії Російської Федерації щодо зупинки постачання вугілля також впливають на наш енергетичний баланс».

«Якщо вугілля не вистачить для опалення, ми повинні включати газомазутні блоки. Якщо ми включаємо газомазутні блоки - це додаткове споживання природного газу», - пояснив Арсеній Яценюк. 

«Базовий сценарій Уряду – це найбільш холодна зима і складнощі з постачанням вугілля і відповідні складнощі із запуском блоків. Адже ми не маємо права залишити країну без тепла. Ми не маємо права залишити людей без опалення. Це відповідальність Уряду – забезпечити людей теплом», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua