Приєднання до НАТО має бути стратегічним курсом для України як гарантія безпеки та розвитку, - Наталія Кацер-Бучковська (відео)
понеділок, 5 червня 2017, 20:26

Приєднання до Північноатлантичного альянсу (НАТО) має бути стратегічним курсом для України, оскільки це дозволить значно підсилити безпеку нашої держави, зокрема завдяки побудові сучасної армії, а також сприятиме розвитку країни.

Про це заявила представник фракції “Народний фронт”, член Комітету ВР з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки Наталія Кацер-Бучковська в ефірі одного з телеканалів.

Так, народний депутат не погодилася з думкую іншого учасника ефіру, колишнім Головою Верховної Ради Олександром Морозом, який вважає, що “Україна повинна мати позаблоковий статус, а вступ до НАТО недоречний”.

“Якщо б пан Мороз — дорослий і досвідчений політик, який дуже довго був при владі  — доклав зусиль для того, щоб Україна вже приєдналася до НАТО, ще до агресії, тоді ми не мали б цієї війни і тих безпекових проблем, з якими стикнулися сьогодні. Тому це, в тому числі, і його недопрацювання, так м'яко можна сказати”, - зауважила вона.

За словами Наталії Кацер-Бучковської, в нинішніх умовах російської агресії проти нашої держави Україна може мати статус спеціального союзника НАТО, з приводу чого вже було звернення Верховної Ради до Сполучених Штатів Америки.

“Таке питання (щодо статусу спеціального союзника НАТО) зараз розглядається, і, я думаю, що це цілком реально для того, щоб гарантувати безпеку держави”, - наголосила вона.

Більше того, як зауважила парламентар, згідно з останніми соціологічними дослідженнями більшість громадян України вважають, що “вступ до НАТО дозволить нашій державі перебувати у стані безпеки”.

“НАТО — це не тільки військовий союз, це можливість побудувати сучасну армію, це можливість наростити відповідний потенціал захисту держави. Країни-члени НАТО мають спеціальні безпекові гарантії, які б зараз дуже не завадили Україні. І ми в парламенті працюємо над тим, щоб по кожному з секторів поглибити співпрацю з НАТО і отримувати від цього союзу найбільше ресурсів, технічної допомоги тощо”, - заявила представник фракції “Народний фронт”.

Так, наприклад, Наталія Кацер-Бучковська повідомила, що Комітет ВР з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки наразі бере участь у розробці концепції енергетичної безпеки України для того, щоб забезпечити українських громадян енергоносіями.

“Тому НАТО, однозначно, для нас на даний момент є стратегічно важливим процесом. Коли нас приймуть, чи приймуть — це питання до самого Альянсу. Але Україна визначила свої стратегічні пріоритети, які є в і коаліційній угоді, і в інших програмних документах Уряду, які підтримало населення України. І це повинно бути нашим стратегічним курсом”, - резюмувала парламентар.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua