Микола Княжицький зареєстрував проект постанови про визнання геноциду кримськотатарського народу
середа, 12 серпня 2015, 14:15

Народний депутат від фракції «Народний фронт» Микола Княжицький зареєстрував проект постанови про визнання геноциду кримськотатарського народу (№2493-а).

Він повідомив, що у документі пропонується визнати депортацію кримських татар з Криму у 1944 році геноцидом кримськотатарського народу, а 18 травня визначити днем пам’яті жертв цього геноциду.

На переконання Миколи Княжицького, Україна давно мала це зробити.

«Ці факти виселення цілого народу, коли сотні тисяч були незаконно переселені, залишені без майна, десятки тисяч загинули, очевидно, мають бути вшановані не лише в Україні, але й в цілому світі для того, щоб таке більше ніколи не повторювалося», - заявив він.

За словами народного депутата, його колега, Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров підтримав цю ініціативу та «вважає за честь».

Крім того, Микола Княжицький зазначив, що після підтримки цієї постанови Верховною Радою Україна має звернутися до парламентів інших країн з проханням аналогічно визнати факт геноциду кримськотатарського народу.

«Якщо ми просимо визнати геноцидом Голодомор, якщо всюди у світі геноцидом визнається Холокост, то трагедія кримськотатарського народу – це теж величезна гуманітарна трагедія, і світ не може заплющувати очі на те, що відбувалося з кримськими татарами», - підсумував парламентар.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua