Проект бюджету-2018 має передбачити додатково 400 млн грн для підвищення зарплат викладачів ВНЗ, - Лілія Гриневич
четвер, 21 вересня 2017, 11:40

Проект бюджету на 2018 рік – це значний крок вперед у всіх сферах, від школи до науки, однак в ньому ще потрібно врахувати підвищення заробітної плати викладачів вищих навчальних закладів на 1 тарифний розряд.

На цьому наголосила міністр освіти і науки, представник партії «Народний фронт» Лілія Гриневич під час засідання парламентського Комітету з питань науки і освіти.

«Слід відзначити, що проект бюджету на 2018 рік – це бюджет зростання. Зокрема, в ньому закладено усі необхідні видатки на реалізацію реформи Нової української школи, на 25% підвищиться заробітна плата вчителів. Так, ми просунемо усіх вчителів на 1-й розряд по тарифній сітці, а також передбачили кошти на надбавку за престижність. Вона може сягати до 30% для тих педагогів, що в межах реформи отримують більше навантаження», - сказала міністр.

Лілія Гриневич уточнила, що йдеться про вчителів початкової школи, які візьмуть перший клас Нової української школи. Також це стосується вчителів української мови, які навчають дітей з нацменшин, – вони отримають більше навантаження для підготовки дітей до навчання більшої кількості предметів українською.

Міністр наголосила, що просуваючи по тарифній сітці вчителів, не можна забувати про викладачів ВНЗ.

«З 2017 року ми підняли зарплату вчителів на 2 тарифні розряди – так ми закрили діру, що існувала між тарифними розрядами, за якими оплачувалися вчителі та викладачі ВНЗ. Буде правильно, якщо наступного року ми разом із зарплатою вчителям піднімемо й оплату викладачам. Для цього нам потрібні додаткові 400 млн гривень», – пояснила Лілія Гриневич.

Також на засіданні комітету міністр зазначила, що МОН не передаватиме майно та земельні ділянки професійно-технічних навчальних закладів, поки місцеві ради не дадуть гарантії збереження цього майна.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua