Проект Мін’юсту «Я маю право!» рішенням Уряду переведено в розряд національних (відео)
середа, 13 вересня 2017, 16:55

Кабінет Міністрів перевів проект Міністерства юстиції «Я МАЮ ПРАВО!», в рамках якого минулого місяця по всій країні були запущені антирейдерські аграрні штаби, в розряд національних.

За ініціативи міністра юстиції, представника партії «Народний фронт» Павла Петренка відповідне рішення було прийняте сьогодні на засіданні Уряду.

«В рамках реалізації проекту «Я МАЮ ПРАВО!» український Уряд в серпні прийняв рішення зробити крок на упередження незаконних дій в аграрній сфері. По всій країні були запущені антирейдерські аграрні штаби, які за цей час захистили від захоплень десятки фермерських господарств. Протягом серпня мобільні групи об’їхали 340 населених пунктів та надали консультації тисячам українців», - наголосив Павло Петренко.

Проект спрямований на те, щоб дати українцям знання про свої права і практичні навички того, як ці права реалізовувати та захищати. Проект передбачає створення механізму урядового моніторингу системних порушень прав чиновниками.

Члени Кабміну також затвердили оновлений склад Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств.

«За підсумками зустрічей з аграріями комісія вже цього місяця підготує низку рішень, які ліквідують переважну більшість законодавчих шпарин, які давали можливість діяти аграрним рейдерам», - наголосив міністр юстиції.

Додатково Мін’юст разом з Міністерством аграрної політики та продовольства до кінця вересня презентують напрацювання, які унеможливлять подвійну реєстрацію договорів оренди землі. Також власники землі отримають можливість поставити на контроль будь-які реєстраційні дії зі своїми ділянками.

Міністерству юстиції і системі безоплатної правової допомоги доручено на постійній основі проводити консультування в сільській місцевості людей щодо укладання договорів оренди.

«Громадяни матимуть можливість прийти до центрів чи бюро безоплатної правової допомоги Мін'юсту та отримати якісну консультацію від наших юристів щодо проектів договорів оренди. Ми маємо унеможливити зловживання на етапі підписання договору оренди землі, а не тоді, коли вже треба йти до суду і захищати себе від нечесного на руку контрагента», - заявив Павло Петренко.

Окрім цього, в рамках проекту, протягом місяця також будуть розроблені зміни до законодавства, які забезпечать більш жорстку відповідальність батьків за несплату аліментів.

«Ми візьмемо практику європейських країн щодо обмеження виїзду за кордон для тих, хто ухиляється від сплати аліментів, обмеження прав водіння транспортних засобів такими особами, обмеження можливостей відкриття ними рахунків у банках», - прокоментував ініціативу Павло Петренко.

Кабмін прийняв рішення презентувати Національній раді реформ при Президентові України стратегію розвитку проекту "Я МАЮ ПРАВО" та звернутися з ініціативою оголосити 2018 рік роком реалізації проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua