Профільний комітет не зміг розглянути законопроект про нацбезпеку через прогули деяких депутатів (відео)
середа, 21 березня 2018, 16:36

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони не зміг розглянути законопроект про національну безпеку через відсутність кворуму.

Рішення закрити засідання комітету оголосив його Голова, представник «Народного фронту» Сергій Пашинський.

«Сподіваюся, ми доб’ємося від депутатів приходити на робоче місце. Станом на сьогодні, я бачу повну відсутність кворуму, я вбачаю у цьому провокацію і зрив розгляду надважливого законопроекту Про національну безпеку України (№8068), який подав президент України Петро Порошенко. На жаль, змушений закрити засідання комітету», - заявив Сергій Пашинський.

Голова комітету додав, що секретаріат комітету неодноразово телефонував членам комітету, але, на жаль, відповіді не було отримано.

«Я буду звертатися до голів фракції. Мені дуже соромно і незручно, що настільки важливе питання стало заручником навіть не політичного протистояння, а штучної блокади нашого комітету», - сказав Пашинський.

У свою чергу, присутні на засіданні комітету народні депутати від «Народного фронту» Юрій Береза та Андрій Тетерук, вкрай обурені таким легковажним ставленням деяких своїх колег по комітету до прийняття надважливих державницьких рішень.

«Дуже шкода, що наші колеги зробили такий безглуздий крок. Парламент якраз є місцем для дискусії. Залюбки послухав би їхні аргументи, що саме їм заважає бути присутніми і голосувати за важливі для нашої країни законопроекти, які встановлюють абсолютно нові принципи та правила для нашої країни, для національної безпеки та оборони», - заявив Андрій Тетерук.

Інший представник «Народного фронту» Юрій Береза закликав колег повернутися до роботи і підкреслив, що законопроект про нацбезпеку потрібен не лише для силовиків, а й для усіх громадян України.

«Я ще раз наголошую, якщо є протиріччя або непорозуміння від наших колег в чомусь… ми завжди знаходили компроміс під час обговорення в робочих групах. Я не можу зрозуміти, навіщо нам демонстративне протистояння замість продуктивної роботи? Наш комітет не має права в часи війни займатися протистоянням. Я закликаю колег повернутися до роботи», - резюмував Береза.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua