Профільний комітет парламенту рекомендував ВР підтримати законопроект про кібербезпеку (відео)
середа, 4 липня 2018, 17:33

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони рекомендував парламенту ухвалити законопроект № 6688 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері".

Як відомо, згідно цього законопроекту, інформаційний ресурс зможуть заблокувати на 48 годин "у виняткових невідкладних випадках, пов'язаних із врятуванням життя людей та запобіганням вчиненню тяжкого або особливо тяжкого злочину"; а за рішенням слідчого судді, суду, прокурора або ж РНБО - на більш тривалі періоди за розміщення "забороненої інформації".

В ході обговорення Голова комітету Сергій  Пашинський наголосив на важливості прийняття даного документа.

"Звичайно, що ФСБ уже проплатило і активізувало свою структуру. Ми не вперше стикаємось із цим на четвертому році війни, - сказав Пашинський. - Ми будемо рухатися до ухвалення цього законопроекту. Питання лиш, як організувати цей процес аби він був із мінімальними втратами".

У свою чергу член комітету, народний депутат фракції "Народний фронт" Юрій Береза підкреслив, що метою ухвалення законопроекту є протидія агресії РФ в інформаційній сфері.

"Є моменти, які ми маємо розуміти - йде гібридна війна. Є інформаційний шум і лемент п’ятої колони Кремля, який є проплаченим... Цей закон потрібен, його треба приймати і рухатись далі", - наголосив Юрій Береза.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua