Профільний комітет рекомендує парламенту ухвалити в цілому проект закону «Про освіту» (відео)
середа, 21 червня 2017, 21:02

Комітет Верховної Ради з питань науки і освіти прийняв поправки до проекту нового закону «Про освіту» та рекомендував його до ухвалення в цілому парламентом.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні комітету сьогодні.

«Мені вдалося взяти участь у підготовці цього законопроекту до першого читання, потім до повторного першого читання. Я вже не кажу про попередні 3 роки - до внесення в парламент - коли працювала велика кількість людей з різних середовищ та ідейно напрацювала цей документ. Його стрижнева ідея - це конкурентоспроможний, сучасний патріот, інноватор, розвинена особистість, яка розбудовуватиме модерну європейську Україну», - зазначила міністр освіти і науки, представник партії «Народний фронт» Лілія Гриневич під час виступу на комітеті.

На засіданні розглядалися найбільш дискусійні правки до проекту закону. Зокрема, вдалося дійти зваженої позиції щодо мовного питання, визначення мінімального окладу вчителя на рівні 4-х прожиткових мінімумів, скасування конкурсного відбору дітей до першого класу.

Новий закон «Про освіту» має відкрити можливості для повноцінного запровадження реформи середньої освіти - Нова українська школа. В ньому закладено  справедливий доступ до якісної освіти, зміну системи та децентралізацію управління освітою, переорієнтацію на формування у дітей необхідних для життя ключових компетентностей. Для цього буде проведено оновлення стандартів освіти, поступовий перехід до трирічної старшої профільної школи та забезпечення справжньої профілізації. У законі закладено норми, що також допоможуть охопити більше дітей дошкільною освітою та розвивати професійну освіту.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua