Члени профільного комітету висловили занепокоєння можливими змінами політики підтримки «зеленої енергетики»
вівторок, 3 квітня 2018, 18:43

Члени Комітету Верховної Ради з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки, в тому числі і представник "Народного фронту" Наталія Кацер-Бучковська, занепокоєні можливими змінами політики підтримки «зеленої енергетики».

Як заявила Наталія Кацер-Бучковська, 25 березня вона, разом із головами підкомітетів профільного комітету, підписали відкритий лист для попередження погіршення умов для інвесторів у сфері розвитку відновлювальної енергетики України до 2029 року.

«Ми категорично виступаємо проти ретроспективних змін в політиці підтримки зеленої генерації, а також вважаємо, що будь-які подальші зміни можуть вноситися лише після ретельного аналізу, моделювання ефекту від таких змін», - заявила Кацер-Бучковська.

Вона акцентувала увагу на тому, що зміна існуючого регулювання матиме негативний вплив на виконання Україною своїх інвестиційних зобов’язань, а також на репутацію країни, як надійного бізнес партнера.

Також парламентар зазначила, що жодна з дій не повинна завдати шкоди інвестиційному клімату держави, тому зміни у секторі відновлювальної енергетики повинні відбуватися виключно через внесення змін до законодавства згідно з найкращими світовими практиками.

«Зелена енергетика» - це потенційні 16 млрд доларів інвестицій до 2030 року, робочі місця та чисте повітря. Це технології, інновації та можливість бути в тренді, а не субсидіювати безкінечно дотаційні галузі», - наголосила Наталія Кацер-Бучковська.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua