Програму е-декларування легко зламати через неякісний продукт грантоїдів, - Антон Геращенко (відео)
п’ятниця, 19 серпня 2016, 17:41

Відсутність захисту програми е-декларування дозволяє вводити до системи фальшиві декларації. Наразі зламати цю систему здатен навіть хакер середнього рівня.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Антон Геращенко.

«Сьогодні у системі з’явилась декларація, заповнена невідомою особою від імені члена НАЗК Руслана Рябошапки. Там йдеться, що Рябошапка у 2015 році отримав як дохід 25 млн гривень від невстановленого виробника програмного забезпечення. Цей запис зараз є в системі. Ми впевнені, що це зробив не Рябошапка», – сказав Геращенко.

За словами народного депутата, тепер НАБУ має підстави відкрити кримінальне провадження щодо цієї інформації.

«Виявляється, що наразі ця система є настільки незахищеною, що від кожної особи, яка хоче внести зміни в цю систему – зменшити доходи, збільшити їх, можна зробити це, навіть не маючи достатньої кількості технічних знань. Відповідно, це означає, що система не коштує і ламаного гроша, уже не кажучи про ті суми, на які були розкручені спонсори», - додав Геращенко.

У свою чергу присутній на прес-конференції народний депутат фракції БПП Іван Вінник зазначив, що грант на систему електронного декларування було виділено урядом Данії. Зокрема, мова йде про 97 тисяч доларів, які фігурують у договорі між ТОВ "Міранда" та проектним офісом ООН.

«Значна сума гранту була витрачена не на програмне забезпечення, його розробку і тестування і т.д., а на рекламу цього дійства», - сказав Вінник.

Народні депутати вважають, що через нагнітання та істерику в соцмережах низка європейських  організацій мала викривлене уявлення про розроблену систему ТОВ «Міранда». Відповідно, за словами парламентарів, слід вибачитися перед Держспецзв'язком за свої публічні заяви, які вони зробили на підставі спотвореної грантоїдами інформації щодо "якісного" програмного продукту е-декларування.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua