Проросійські сили намагаються зірвати ухвалення закону про мову, - Микола Княжицький (відео)
середа, 3 жовтня 2018, 13:33

Станом на сьогодні проект закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної" (№5670-Д) є єдиним професійно підготовленим документом, який забезпечує функціонування української мови як державної.

Про це заявили народні депутати фракції "Народного фронту" Микола Княжицький та Леонід Ємець на брифінгу у Верховній Раді.

Він висловив упевненість, що більшість депутатів підтримає даний законопроект, який також підтримує профільний комітет.

"На жаль, останнім часом ми бачимо цілу низку провокацій, очевидно ініційованих проросійськими силами, ворогами української мови, які намагаються внести хаос в думки депутатів, намагаються підтримати альтернативні, не такі досконалі, законопроекти, вносячи розбрат між депутатами різних фракцій", – зазначив Микола Княжицький.

"Мене та моїх колег глибоко обурило, що для зриву ухвалення закону про українську мову використовуються прізвища шановних, на жаль, вже померлих людей: Івана Драча, Мирослава Поповича та багатьох інших", – наголосив представник "Народного фронту".

"Я абсолютно переконаний, що завтрашнє голосування має об’єднати і "Народний фронт", і "Блок Петра Порошенка", і "Батьківщину", і "Самопоміч", і "Волю народу", і "Відродження", – сказав Микола Княжицький.

У свою чергу народний депутат фракції "Народний фронт" Леонід Ємець повідомив, що у вівторок представник "Блоку Петра Порошенка" Сергій Березенко оголосив, що фракція БПП хоче голосувати за альтернативний законопроект - №5556.

"Закликаю їх одуматися, оскільки даний законопроект, чесно кажучи, навіть не тягне на закон, це є рівень постанови або заяви. Він є абсолютно декларативним і не вирішує жодного питання по суті", – зазначив представник "Народного фронту".

"Закликаю колег з БПП уважно проаналізувати обидва законопроекти, визначитись щодо неможливості підтримувати законопроект №5556 і підтримати єдиний розроблений на професійному рівні документ – комітетський законопроект №5670-д", – резюмував Леонід Ємець.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua