Проти компанії "Роснефть" мають бути запроваджені санкції, - Тетяна Чорновол (відео)
вівторок, 26 січня 2016, 16:10

Верховна Рада має прийняти проект постанови про запровадження санкцій проти компанії "Роснефть" та її дочірніх філій в Україні. Відповідний законопроект №3777 зареєстровано в парламенті і у середу розглядатиметься профільним комітетом.

Про це повідомила народний депутат фракції "Народний фронт", один із авторів законопроекту Тетяна Чорновол на брифінгу у Верховній Раді.

"Я сподіваюся, що законопроект буде прийнято найближчим часом. Більшість країн світу, ЄС, Канада, США уже запровадили санкції проти "Роснефти". Тому що це компанія з державним капіталом, близько 70% компанії належить Росії", - сказала Чорновол.

Представник "Народного фронту" повідомила, що щорічний дохід "Роснефти" становить понад 3 трильйони російських рублів, і це втричі більше, ніж прибутки сумнозвісного "Газпрому".

За словами Тетяни Чорновол, абсурд ситуації полягає в тому, що від "Роснефти" на території країни працює багато заправок, якими користуються люди, не знаючи, що це майно держави-агресора.

"Фактично, наша постанова - це намагання виправити те, що уже є. До слова, "Роснефть" була учасником багатьох корупційних схем в Україні під час президентства Януковича, коли не платила податки і робила це через Курченка. Тобто, працювала в його схемах", - сказала народний депутат.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua