Противники нового Виборчого кодексу прагнуть залишити Україну в багнюці корупційного минулого, – Леонід Ємець (відео)
п’ятниця, 12 липня 2019, 12:12

Виборчий кодекс з відкритими виборчими списками – єдина можливість розірвати замкнене коло формування парламенту через корупцію.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Леонід Ємець з трибуни Верховної Ради.

«Насправді Виборчий кодекс – це не закон для кандидатів у депутати або депутатів. Це закон для українського народу, тому що кандидати, які купують собі голоси, не зацікавлені в тому, щоб українці були задоволеними та впевненими в майбутньому. Їм потрібні бідні, нещасні люди, які не знають, що на них чекає завтра, і тому готові взяти 500 або тисячу гривень уже сьогодні», – заявив він.

Народний депутат пояснив, що коли такі кандидати вже депутатами працюють в українському парламенті, вони зацікавлені в тому, щоб приймати закони, які триматимуть український народ на межі зубожіння.

«Десятиріччями ця ситуація повторюється, і розірвати це замкнене коло можна лише в один спосіб – прибрати можливість через корупцію формувати парламент, і це є відкриті виборчі списки. Повністю скасовується мажоритарка з гречкою та підкупом, повністю скасовується можливість партійних керівників формувати списки за гроші», – пояснив представник «Народного фронту».

«Ви – український народ, – визначатимете на виборах, хто стане депутатом, прямо в день голосування, піднімаючи за допомогою свого бюлетеня у виборчому списку того кандидата, кому довіряєте», – наголосив він.

«А ті, хто хоче сьогодні зірвати ухвалення цього закону, мріють про одне – зберегти корупційні механізми, щоб знову і знову обкрадати український народ, знову і знову тримати українців бідними. Єдиний спосіб протистояти цьому – Виборчий кодекс з відкритими виборчими списками. Вчора український парламент прийняв цей закон. А ті, хто хоче це зупинити, - прагнуть повернути нас до корупції та залишити нас в багнюці корупційного минулого», – підсумував Леонід Ємець.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua