Провідні держави мають знайти нову модель світової безпеки, - Андрій Тетерук (відео)
субота, 18 лютого 2017, 10:31

Провідним державам світу необхідно знайти нову модель балансу світової безпеки, оскільки стара система, побудована після Другої світової війни, вже продемонструвала свою неефективність, наслідком чого є триваюча агресія з боку Російської Федерації в Україні та Сирії.

Про це заявив перший заступник керівника фракції «Народний фронт» Андрій Тетерук в ефірі одного з телеканалів.

«Наприклад, у Будапештському меморандумі взяли участь такі потужні країни як Великобританія та США, я б ще радив додати туди Китай – теж потужну ядерну державу – для того, щоб знайти варіант захисту України, відновлення її суверенітету, територіальної цілісності, а потім (після того, як це відбудеться) зрозуміти, в яких умовах всі потужні гравці і всі країни, які шукають безпеки в нашому світі, можуть побудувати нову систему безпеки – зрозумілу і дієву», - заявив політик.

Як він зазначив,  «сьогодні ми бачимо, що ООН вже не справляється з цими викликами і не є дієвою».

«Тому що Росія як член Радбезу ООН накладає вето і повністю нівелює ті рішення (рішення  ООН. – Ред.). І через те ми маємо сотні тисяч жертв в Сирії, маємо десятки тисяч загиблих і поранених в Україні. Тобто треба зрозуміти, яким чином вгамувати ці негативні тенденції, зробити їх контрольованими і зрозумілими для всіх основних гравців», - підкреслив перший заступник керівника фракції «Народний фронт».

Крім того, Андрій Тетерук нагадав, що 17 лютого ц. р. почалася Мюнхенська Безпекова конференція, в якій візьмуть участь Президент України, а також лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк, який «так само має потужні зв’язки та підтримку на світовому рівні».

«Я вважаю, що вони зможуть переконати тих, хто ще – можна так сказати – вагається щодо прийняття рішень про те, що питанням України треба займатись саме зараз, коли є ще можливість допомагати і впливати на ситуацію», - заявив Тетерук.

Він зазначив, що сьогодні лунає багато закликів про те, що «треба домовлятися з Росією», однак, на його думку, домовлятися з РФ треба тоді, коли «вже європейський простір, всі наші союзники домовилися між собою і розуміють, як тиснути на Росію: за допомогою санкцій, за допомогою всіх інших важелів, які існують в геополітиці, для того, щоб примусити цю країну відмовитися від агресії не тільки в Сирії, але й в Україні та припинити поширювати тероризм, порушуючи сталий баланс безпеки в нашому світі, який був порушений саме Росією».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua