Провокаторам не вдасться зірвати отримання Томосу та ухвалення закону про мову, – Микола Княжицький (відео)
середа, 17 жовтня 2018, 11:44

Провокатори та негідники не отримають жодного шансу, аби зірвати отримання Україною Томосу та ухвалення закону про українську мову.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", голова профільного Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький, виступаючи з трибуни парламенту.

"Уже фактично є визнання української автокефалії, очікування Томосу, підготовка до прийняття закону про українську мову. Це вкрай відповідальні й важливі питання. Особливо важливо наголосити, що останнім часом, коли ми працюємо для втілення віковічних мрій українців, дуже багато людей намагаються зірвати цю роботу, вчинити якісь провокації, не допустити того, щоб ми реалізували свій шанс. Але ми його реалізуємо", – наголосив Микола Княжицький.

За його словами, всім, хто виступає проти речей, важливих для кожного українця, треба нагадати, через які складні періоди пройшла наша країна протягом ХХ століття.

"Голодомор, Великий терор… Скільки людей було знищено – літераторів, поетів, які писали українською, священиків, які служили українською", – уточнив народний депутат.

"Тому сьогодні, говорячи про необхідність відновлення української автокефалії, а ми вже фактично її відновили і тепер очікуємо Томосу, говорячи про необхідність ухвалення закону про українську мову ми маємо одночасно сказати всім провокаторам та негідникам, що не дамо їм шансу все це зірвати", – заявив голова комітету.

"Я не випадково зараз це говорю. Я хочу подякувати міністру внутрішніх справ Арсену Авакову, представникам інших силових відомств за їхню ініціативу щодо недопущення жодних протистоянь і провокацій. Я хочу сказати, що позиція представників усіх фракцій, які працюють у нашому комітеті, полягає в тому, що зараз, широко обговорюючи закон про українську мову, ми приймаємо поправки, в тому числі – від громадян. Ми захистимо українську мову, зробимо її державною, але ми жодним чином не намагаємося принизити інші мови чи заборонити говорити ними в побуті представникам національних меншин, обмежити їхні права. Ми захищаємо свої права", – зазначив представник "Народного фронту".

"Відстоюючи українську церкву, ми жодним чином не хочемо принизити інші церкви і ніколи не допустимо провокацій проти будь-якої конфесії і будь-якої церкви, якій би вірі, якому б народу ця церква не належала", – наголосив народний депутат.

"Ще раз закликаю всіх – об’єднайтеся навколо роботи нашого комітету, подавайте свої пропозиції. Ми створимо додаткові робочі групи, які мають забезпечити не тільки прийняття закону про українську мову і допомогу в реалізації української автокефалії. Ми також готові стати додатковим майданчиком, щоб уникнути будь-яких конфліктів і забезпечити демократичне європейське життя в майбутній демократичній Україні з незалежною церквою і українською мовою як державною", – підсумував Микола Княжицький.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua