Путін може повторити шлях Каддафі після міжнародного звіту щодо катастрофи МН17, - Андрій Тетерук (відео)
четвер, 29 вересня 2016, 11:41

Доповідь міжнародної групи щодо результатів розслідування катастрофи літака, який здійснював рейс МН17, стане підґрунтям для висунення звинувачень на адресу керівництва Росії з боку країн, чиї громадяни загинули в результаті цього терористичного акту.

Про це заявив перший заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук в середу в ефірі "5 каналу".

Він зазначив, що оцінює цей звіт надзвичайно позитивно.

"Зараз пояснюю всім тим, хто вже бачить у цьому зраду, тим, хто очікував, що вже сьогодні скажуть, що Путін та його найближче військове оточення винне в цій трагедії. Головний аспект того, що ми чули в цьому звіті, - це документальне підтвердження того, що військова російська техніка, яка обслуговувалась професійним військовим екіпажем російської армії, зайшла з території Росії на окуповану територію, контрольовану проросійськими терористами, здійснила постріл, що призвів до жахливих наслідків, і після цього повернулася на територію Росії", - наголосив Андрій Тетерук.

"Все це – свідчення того, що Росія несе повну кримінальну юридичну відповідальність і за цю трагедію, і за війну, за окупацію частини української території. Все це стане підґрунтям для того, що генеральні прокуратури різних країн потім формуватимуть звинувачення на базі цих задокументованих офіційних доказів", - додав представник "Народного фронту".

"Ми все це знали і раніше. Україна з першого дня мала дуже чітку позицію, яку ми жодного разу не змінили. Москва змінила, мабуть, версій 15 або 20: то це були якісь льотчики, то українці, то якісь інопланетяни – все що завгодно, тільки не Росія. Вони розуміли, що це дуже серйозне обвинувачення для них", - сказав народний депутат.

Він нагадав про трагедію над Локербі, коли на Лівію, чиє керівництво було причетним до вибуху пасажирського літака, за участі міжнародної спільноти було накладено серйозні санкції. 

"Вони призвели, по-перше, до виплати 10 млн доларів родині кожного загиблого з боку Лівії, по-друге, до покарання й загибелі лівійського лідера", - підсумував Андрій Тетерук.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua