Путін не змінить свої плани, доки Україна не стане членом ЄС і НАТО - Арсеній Яценюк
вівторок, 7 грудня 2021, 22:36

«Путін - не той, хто буде малювати червоні лінії. Західний світ і Україна будуть встановлювати червоні лінії для Путіна: жодної ескалації, жодної подальшої агресії проти України. Залиште Україну в спокої і поверніть Донецьк, Луганськ і Крим», - підкреслив Прем'єр-міністр України 2014-2016 років, голова Київського Безпекового Форуму Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ 7 грудня.

Арсеній Яценюк наголосив, що президент США Джозеф Байден «зробив чудову роботу в плані консолідації спільної позиції усіх наших західних союзників». 

Він підкреслив, що Путін намагається кинути виклик Заходу і випробувати президентство Байдена, алже «Путін намагається відновити Радянський Союз і захопити всю Україну». 

Голова КБФ наголосив, що Путін не змінить свої плани, доки Україна не стане членом ЄС і НАТО.

Надзвичайно важливо зараз, підкреслив Арсеній Яценюк, - «не посилати Путіну жодних змішаних сигналів»:

«Хочу ще раз повторити: ми ніколи не здамося».

«Будь-яка неоднозначність дає можливість Путіну розігрувати гру з нашими західними партнерами і намагатися розділити ЄС та США. Тож жодних розбіжностей між нашими позиціями -  України, Європейського Союзу і Сполучених Штатів», - підкрелсив він.

«Путін розуміє тільки мову сили. Наша сила – в нашій єдності і в непохитній підтримці територіальної цілісності України. Наша сила - в рішенні наших західних партнерів надавати нам оборонну зброю. Наша сила в тому, щоб викласти Путіну чіткий план дій і показати, що станеться, якщо Путін буде і надалі нарощувати ескалацію і намагатися захопити Україну», - підкреслив він.

Найважливіше, наголосив голова КБФ, - «ми маємо показати нашу непохитну єдність і стійкість».

Нинішня онлайн-дискусія Київського Безпекового Форуму та Атлантичної Ради (Вашингтон) присвячена підсумкам телефонної розмови Президента Сполучених Штатів Джозефа Байдена з Владіміром Путіним.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua