Путін приставив заряджену рушницю до голови України і перезарядив, - Арсеній Яценюк про підписання в 2014-му «Мінська»
четвер, 10 лютого 2022, 23:32

Сьогодні виконання «Мінська» - це ніщо інше як капітуляція і шлях до легітимізації російських бандитів на українській території. Це неприпустимо. Про це заявив Прем'єр-міністр України 2014-2016 років у “Ток-шоу” Дмитра Гордона 10 лютого. 

Він нагадав, що перші Мінські домовленості були підписані 2014 року, коли “Путін приставив заряджену рушницю до голови України,  сказав: “Чи не хотіли б ви підписати домовленості про припинення вогню”? – і перезарядив”. 

За 8 років, що минули, підкреслив він, Росія зробила все, аби Мінські домовленості за жодних обставин не були виконані: “Як можна виконувати Мінські угоди, якщо Росія за цей період роздала на наших українських суверенних територіях в Донецьку і Луганську 820 тисяч паспортів громадян Російської Федерації? Як можна виконувати Мінські угоди, коли Росія і персонально президент Путін своїм указом фактично визнав економічну самостійність так званих «ДНР» і «ЛНР», і дозволив продавати товари, які виготовлені на вкрадених підприємствах України, в Російську Федерацію?”

“Як можна визнавати і виконувати Мінські угоди, коли фактично вся ця їхня банда, яка знаходиться в так званих «ДНР» і «ЛНР» є членами партії «Единая Россия» імені Путіна?”, - додав він.

“Наші західні партнери, в першу чергу Німеччина і Франція, повинні усвідомити, що ми знаходимося в кардинально інших геополітичних умовах, ніж 8 років тому. Путін не юридично, а фактично завершив анексію частини української території - так званих «ДНР» і «ЛНР». Тому сьогодні виконання «Мінська» - це ніщо інше як капітуляція і шлях до легітимізації російських бандитів на українській території, ще й руками української Верховної Ради», - наголосив Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua