Путін розмовлятиме з тими, хто сильний. І він відступить, - Арсеній Яценюк в інтерв’ю британському радіо LBC (відео)
неділя, 13 лютого 2022, 19:26

«Західному світу потрібна сильна політична воля, аби захистити наші цінності. Не бійтеся Путіна. Він відчуває: хто наляканий – той слабкий. Той, хто відступає, – буде розчавлений. Це його спосіб мислення. А з тими, хто сильний, – він розмовлятиме. І він відступить», - заявив Прем'єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк в інтерв’ю британському радіо LBC. 

Він зазначив, що причиною нинішніх подій стало те, що введені за анексію Криму та фактичну окупацію Донецька і Луганська санкції були недостатніми:

«Спочатку ми всі очікували, що західний світ займе чітку позицію протистояння Путіну, і Путін справді заплатить за все. Але реальність – зовсім інша. Погляньте на стан економіки Росії та російської армії. За останні 8 років вони модернізували армію. На валютні резерви РФ – вони, якщо не помиляюся, понад 700 мільярдів. На так звані фонди соціального забезпечення – за останні 8 років зросли вчетверо. І Путін не ізольований».

Сьогодні, підкреслив Арсеній Яценюк, США об’єднує вільний світ для відповіді на агресію Путіна. «Ви готові накласти жорсткі санкції, ви поставляєте летальну зброю, ви готові підтримати Україну фінансово», - наголосив він.

Сьогоднішній підхід, вважає голова Київського безпекового форуму, – комплексний. З одного боку, Франція та Німеччина намагаються проводити певні дебати з Путіним. З іншого боку, США і Британія розсекретили інформацію розвідки:

«Це одна з найбільших стримувальних інформаційних кампаній проти Росії. Вони розкрили правду, і цього Путін не очікував. Це абсолютно інший сценарій, аніж той, що відбувся 2014-го».

«У 2014 році Путін уже збрехав усьому світу, коли казав, що в Криму – не його війська. Вони були без розпізнавальних знаків, так само, як і зараз війська на кордоні (з Україною - ред.), зафіксовані на знімках, що є в інтернеті. І лише за півроку Путін визнав, що він як президент Росії персонально віддав наказ анексувати Крим. Тож зараз західний світ робить правильні кроки. Ви кажете правду світу. І це ще одна превентивна операція», - наголосив він.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua