Путіна треба сушити економічно- Арсеній Яценюк (відео)
середа, 18 травня 2022, 17:54

«Путін сьогодні далі фінансує свою військову машину за рахунок коштів, які путінська Росія отримує від торгівлі в першу чергу енергоносіями. Як вони отримували 1 мільярд доларів щоденно від реалізації своїх енергоресурсів, так вони його сьогодні й отримують», - підкреслив голова Київського безпекового форуму, Прем‘єр-міністр 2014-2016 років Арсеній Яценюк в ефірі «Еспресо TV». 

Арсеній Яценюк наголосив, що поточний рахунок платіжного балансу РФ, тобто наскільки більше валюти прийде в Росію, ніж вийде з російської економіки, - цьогоріч зріс удвічі:

«Вдумайтесь, в 2021 році ця цифра сягала 120 мільярдів доларів. Вже на 2022 рік через ріст цін на енергоносії, за даними Financial Times, це буде вдвічі більше – 250 мільярдів доларів».

Проблема з тим, що ЄС досі не заборонив купівлю нафти в РФ, нагадав Арсеній Яценюк, лежить в площині позиції Угорщини, яка фактично заблокувала шостий пакет санкцій.

«Зараз ключове – це позбавити Путіна фінансових ресурсів, тих грошей, які він щоденно отримує з Європейського Союзу. І не тільки з ЄС. Він отримує частину цих грошей з Китаю, частину з Індії, продаючи свої енергетичні ресурси і фінансуючи війну проти України.

Ключове зараз у питанні санкцій – це запровадити жорсткі економічні енергетичні санкції проти Російської Федерації. Путіна треба сушити економічно», - наголосив він. 

Голова КБФ назвав це ще одним тестом для Європейського Союзу: «Це тест на стійкість. Європейський Союз повинен бути в першу чергу сам зацікавлений у тому, щоби позбутися енергетичної залежності від РФ». 

«Тому мова іде взагалі про економічну самостійність самого Європейського Союзу», - додав він. 

Арсеній Яценюк наголосив, що вірить в те, що Європейський Союз позбавиться енергетичної залежності від Росії: «На превеликий жаль, це не станеться ні сьогодні, ні завтра. Але це рішення в інтересах ЄС точно буде прийняте».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua