П’ята колона намагається заплутати і забалакати ініціативу про візовий режим з Росією, - Гузь
середа, 5 жовтня 2016, 16:58

Підконтрольні Кремлю політики і ЗМІ намагаються зірвати запровадження візового режиму України з Російською Федерацією шляхом заплутування й "забалакування" цієї ініціативи.

Про це заявив народний депутат від "Народного фронту" Ігор Гузь, коментуючи відповідну дискусію у Верховній Раді, медіа та соціальних мережах.

"П’ята колона намагається заплутати, забалакати й забрехати ініціативу про візовий режим з Росією. Вони бачать, що зовсім відкинути це питання не вдасться - воно політично назріло. Тому Кремль намагається зірвати це рішення парламенту через саботаж його підготовки й виконання", - сказав він.

"Атака йде по всіх фронтах. Так, агентура активно заплутує громадськість щодо політичного й правового аспектів відповідного акту Верховної Ради. Розрахунок на те, що депутати й суспільство вважатимуть його несерйозним. Одні брешуть, що такий акт ВР буде суто рекомендаційним, оскільки візові питання - нібито виключна компетенція Кабміну та МЗС. Такі твердження прямо суперечать Конституції і законодавству. Інші почали політичну демагогію про те, що скасування безвізу з країною-агресором - це не найважливіше рішення, або запізніле, або передчасне. Давайте спочатку проголосуємо інше, зробимо те, поговоримо про ось це - аби лише забалакати тему віз для русского міра. Що більше конкретна маріонетка Путіна маскується під українського патріота, то більш безглуздими є її аргументи проти візового режиму", - наголосив Гузь.

Найбільші зусилля Кремля, вважає він, зосереджені на дезінформації щодо практичних механізмів запровадження й виконання візового режиму з Росією.

"Українців масовано дезорієнтують щодо того, як на практиці буде виглядати візовий порядок поїздок до Росії. Починається з невинного. Певні телеканали просто атакують депутатів запитаннями: коли почне діяти візовий режим, на який термін видаватимуть візи, в якому кабінеті їх видаватимуть, і в якому кутку візи буде тризуб. Нагадую людям: все це - технічні питання, які вирішать Кабмін, МЗС і Державна міграційна служба, - після того, як Верховна Рада їм накаже законом чи постановою. Парламент ухвалює принципові політичні рішення", - сказав народний депутат.

"Наступний рівень брехні: негативні наслідки візового режиму з РФ роздмухуються й просто висмоктуються з пальця, а очевидні вигоди такого рішення - замовчуються. Кремлівська мережа розганяє брехню про "чотири мільйони українських заробітчан в Сибіру" й майбутні кілометрові черги біля консульств. Повірити в ці фільми жахів може лише людина, яка нічого не читала про сьогоднішнє життя в Росії. Навіть у російських газетах. З Путінленда вже третій рік тікають не те, що наші трудові мігранти, а навіть таджики. І так по кожному, наголошую, практичному аспекту міграції між Україною та РФ", - пояснив народний депутат від  "Народного фронту". 

"Рішення про впровадження візового режиму з Росією – це абсолютно виважена і доречна ініціатива. Практика застосування політичних рішень у міжнародних відносинах часто дієвіша за зброю. Те саме можна сказати і стосовно нещодавно ухваленої "постанови Яценюка" про невизнання Держдуми Росії після виборів на окупованих територіях. Усі ті, хто проти впровадження візового режиму з Росією, повинні розуміти, що забивають у свої ворота дуже прикрий автогол", - резюмував Ігор Гузь.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua