Питання звільнення українських в’язнів совісті з російських в’язниць має бути головним в міжнародних організаціях, - Сергій Висоцький (відео)
середа, 26 серпня 2015, 11:51

Українські в’язні совісті, яких кинув за грати кремлівський режим, є символами стійкості, сили духу та героїзму і допоможуть перемогти тоталітарну систему Росії.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Сергій Висоцький у вівторок в ефірі «5 каналу».

Він зазначив, що, на жаль, Європейський суд з прав людини не зможе вплинути на позицію Росії.

«Але ось що можна зробити – це те, що сталося з образом Надії Савченко та багатьох інших в’язнів совісті в багатьох країнах. Це – люди з плоті та крові, але вони є символами стійкості, сили духу та героїзму», - наголосив Сергій Висоцький.

Він додав, що коли люди стають такими символічними фігурами і весь світ починає ратувати за їхній порятунок, «навіть сама їхня наявність, їхній дух перемагають будь-яку тоталітарну систему».

«Згадайте Нельсона Манделу – сама фігура цієї людини, яка відбула 20-річне ув’язнення, поставила питання апартеїду на настільки високий політичний рівень у всьому світі, що розсипалася політична конструкція Південної Африки», - сказав народний депутат.

Висоцький також наголосив, що кожний український політик має загострювати увагу на питанні українських в’язнів совісті в Росії.

«Україна має робити в інформаційному та дипломатичному аспектах усе, щоб світ не забув про цих людей, щоб питання їхнього звільнення стало головним на порядку денному і в ПАРЄ, і в ОБСЄ, і в Генеральній Асамблеї ООН. Інформація про них має лунати й оновлюватись постійно», - підкреслив він.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua