Рада дозволила Міноборони напряму купувати озброєння з-за кордону (відео)
четвер, 17 січня 2019, 12:25

Верховна Рада ухвалила проект закону № 9122, який дає можливість Міністерству оборони напряму закуповувати імпортну військову продукцію.

Законопроект за основу та в цілому підтримали 236 народних депутатів.

«Згідно чинного законодавства, у нас суб’єкти державного оборонного замовлення по внутрішніх контрактах самі складають договори, а по зовнішніх - у нас до цього часу ще з радянських часів є інститут спецекспортерів. Що це таке? Ні Міноборони, ні його дочірні структури не зможуть отримати товари військового призначення напряму, бо у нас до цього часу існував такий радянський атавізм, як спецекспортер. Наші закордонні партнери не розуміють таких узаконених посередників і саме тому США, які уже погодили військову допомогу нам на 250 мільйонів доларів, вказують нам на таку невідповідність та просять привести наше законодавство до міжнародних норм», - пояснив необхідність ухвалення законопроекту Голова Комітету з питань національної безпеки та оборони Сергій Пашинський.

Як заначено у пояснювальній записці, документ дозволяє державним замовникам безпосередньо купувати продукцію, платити за роботу та послуги оборонного призначення за імпортом. Це зроблено для того, щоб оптимізувати та пришвидшити процес закупівель за імпортом, а також зекономити кошти через відсутність посередників.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua