Рада має підтримати створення національного історичного музею на Поштовій площі у Києві, - Микола Княжицький (відео)
вівторок, 3 липня 2018, 16:14

Верховна Рада має підтримати постанову про збереження історико-культурної спадщини на Поштовій площі у місті Києві, що дозволить створити музей древнього Києва на місці хрещення Київської Русі.

Про це заявив голова Комітету ВР з питань культури і духовності, представник фракції "Народний фронт", співавтор постанови Микола Княжицький під час виступу з парламентської трибуни.

За його словами, мова йде про боротьбу українських музейників проти забудовників.

"Це унікальне місце, збереження якого вимагають кияни. Українські архітектори, історики, громадські діячі неодноразово зверталися і до Верховної Ради, і до органів місцевого самоврядування з проханням та вимогою створити на цьому місці музей древнього Києва. Ми вимагаємо сьогодні поставити на голосування постанову Верховної Ради про збереження історико-культурної спадщини на Поштовій площі у місті Києві, яка підтримана Комітетом з питань культури і духовності", - наголосив Микола Княжицький.

Як ідеться у пояснювальній записці до постанови №8541, її метою є "забезпечення належних організаційно-правових умов для занесення об’єкту культурної спадщини на Поштовій площі у м. Києві до Державного реєстру нерухомих пам'яток України за категорією пам'ятки національного значення та подальших кроків щодо музеєфікації артефактів для створення національного музейного закладу культури".

"Ті артефакти, які були знайдені, справді унікальні для нашого часу. І створення національного музею, який би став прикрасою і Києва, і Європи, і всього світу, де школярі мали б змогу вивчати основу нашої державності, у цьому місці точно було б набагато потрібніше, ніж побудова чергового офісно-розважального центру", - наголосив народний депутат.

У свою чергу Рада включила у порядок денний для розгляду сьогодні проект постанови про збереження історико-культурної спадщини на Поштовій площі у м. Києві. Голосування щодо створення національного історичного музею часів Київської Русі очікується під час вечірнього засідання парламенту.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua