Рада має підтримати законопроекти, які сприятимуть розвитку інфраструктури, - Максим Бурбак (відео)
вівторок, 27 лютого 2018, 13:48

Фракція "Народний фронт" закликає Верховну Раду підтримати важливі транспортні законопроекти, які сприятимуть розвиту транспортної інфраструктури та регіонів в цілому, залученню інвестицій та поліпшенню стану автошляхів.

Про це заявив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак під час брифінгу у Верховній Раді.

Він зазначив, що парламент має підтримати внесені до порядку денного наступні законопроекти: "Про внутрішній водний транспорт" (№2475), "Про внесення змін до Закону України "Про автомобільний транспорт" (щодо дотримання учасниками ринку автомобільних вантажних перевезень норм законодавства в частині вагових та габаритних параметрів транспортних засобів), (№6644), "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері будівництва та експлуатації автомобільних доріг" (№6766).

Так, за словами Максима Бурбака, законопроект "Про внутрішній водний транспорт" дозволить "відкрити річки України та перенести вантажообіг з наших доріг, які не в найкращому стані, на річку, що, у свою чергу, дозволить нам суттєво зберегти наші дороги, а також здешевить перевезення вантажів у межах України".

"Тому звертаюся до всіх голів фракцій, до всіх депутатів підтримати сьогодні дані ініціативи, а персональне голосування в залі покаже, хто є лобістом перевізників, які порушують вагові норми і руйнують наші дороги, хто є лобістом приватних компаній, які захопили річки України і використовують їх лише на власний розсуд, а хто стоїть на державницьких позиціях і готовий зробити все для того, щоб запустити інфраструктурні проекти в Україні", - заявив керівник фракції "Народний фронт".

У свою чергу член фракції "Народний фронт" Тарас Кремінь переконаний, що законопроект про внутрішній водний транспорт позитивно вплине на розвиток регіонів України, зокрема Миколаївщини.

"Я переконаний, що ці закони допоможуть нам завантажити наші три суднобудівні підприємства (у Миколаївський області. – Ред.), одне з яких є фактичний банкрут - Миколаївський суднобудівний завод концерну "Укроборонпром". По-друге, закрити борги перед робітниками цього заводу. По-третє, це збільшить приплив нових студентів до Університету кораблебудування і флоту. По-четверте, дозволить збільшити інвестиції на південь України. І я переконаний в тому, що всі патріотичні сили парламенту підтримають ці важливі документи", - резюмував народний депутат.

Крім того, член Комітету ВР з питань транспорту, представник фракції "Народний фронт" Віталій Корчик зазначив, що метою законопроекту про посилення габаритно-вагового контролю є "попередження передчасного руйнування доріг".

"Тим самим виключаються надмірні витрати бюджетних коштів на усунення наслідків такого руйнування та поліпшуються умови безпечного руху на шляхах. Покладання адміністративно-господарської відповідальності за перевищення габаритно-вагових норм і на автоперевізника, і на відправника вантажу є подвійним запобіжником порушень", - наголосив народний депутат.

За його словами, внаслідок дотримання всіма учасниками автомобільних перевезень вантажів встановлених правил виникне необхідність залучення додаткової кількості транспортних засобів для здійснення необхідних перевезень, що позитивно вплине на ринок праці.

"Ми створили Державний дорожній фонд, який з цього року починає працювати. І це покращить стан наших автомобільних доріг. Ми розпочали митний експеримент, який був запроваджений Арсенієм Яценюком, і сьогодні він демонструє свою ефективність. Але ми можемо будь-скільки виділяти кошти на ремонт та будівництво нових доріг, та якщо не будемо берегти те, що у нас є, ми ніколи не дійдемо до того європейського рівня автомобільних доріг. Прошу всіх підтримати відповідний законопроект", - звернувся Віталій Корчик до колег по парламенту.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua