Рада має подолати вето президента на закон про професійно-технічну освіту, - Ліля Гриневич
четвер, 14 квітня 2016, 10:58

Подолання вето президента на закон про професійно-технічну освіту є надзвичайно важливим.

Про це  заявила народний депутат фракції «Народний фронт», Голова профільного комітету з питань науки та освіти Лілія Гриневич у коментарях журналістам.

Вона висловилася за те, щоб спрямувати кошти, які є в наявності завдяки перевиконанню бюджету протягом останніх місяців, на фінансування професійно-технічної освіти та її реального реформування.

«Бо реальна реформа полягає не в безсистемному закритті навчальних заходів, а у зміні стандартів освіти, у багатоканальному фінансуванні профтехосвіти, і передачі відповідних професійно-технічних навчальних заходів на належний рівень управління», - наголосила представник «Народного фронту».

«Для нас має стати пріоритетом загальна середня освіта. Вона гарантується Конституцією України як обов’язкова та безкоштовна. Сьогодні ми маємо катастрофічне недофінансування загальної середньої освіти», - зазначила депутат.

«Разом з тим управління цією сферою освіти повністю передано місцевим органам самоврядування, тому пріоритетність розвитку загальної середньої освіти, взаємодія під час реформи децентралізації з органами місцевого самоврядування для правильного управління цією галуззю – це пріоритет», - резюмувала Лілія Гриневич.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua