Рада має розглянути петицію щодо припинення діяльності українських телеканалів, що поширюють російську пропаганду, - Андрій Тетерук (відео)
понеділок, 1 жовтня 2018, 20:34

Верховна Рада має розглянути петицію щодо припинення антиукраїнської діяльності телеканалів "112 Україна" та "NewsOne", яка у рекордно короткий 8-денний термін набрала необхідні 25-ти тисяч голосів українських громадян.

Про це заявив перший заступник керівника фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук за результатами засідання фракції в інтерв’ю журналістам.

Перший заступник керівника фракції "Народний фрон" також нагадав, що телеканали "112 Україна" та "NewsОne" очолюють відверті вороги нашої держави”, такі як кум Путіна Віктор Медведчук та поплічник Януковича Андрій Портнов відповідно.

Крім того, Андрій Тетерук зауважив, що фракція "Народний фронт" послідовно захищає український інформаційний простір від дії ворожих до України телеканалів, таких як, наприклад, "Інтер"

 

Давайте нагадаю, що і пані Столярова і, пан Шувалов (колишні співробітники телеканалу І"нтер", - Ред.) – це російські пропагандисти, які сиділи і контролювали випуски новин". Тепер така сама тотожна ситуація відбувається на телеканалах як "NewsОne", так і "112 Уккраїна", - заявив Андрій Тетерук.

Як зауважив політик, ворожа пропаганда немає нічого спільного зі свободою слова, тому жодні рішення Верховної Ради не будуть скеровані на звуження свободи слова, а всі чесні журналісти та ЗМІ зможуть спокійно продовжити свою роботу.

"Парламент розгляне дуже важливу петицію, яка була сформована за вісім днів. А саме: про розгляд подальшої роботи телеканалів "112" і "NewsОne", які, на думку суспільства, повністю транслюють російські меседжі та російські пропагандистські програми в український інформаційний простір. Тому я думаю, що український парламент має також зробити відповідні кроки, аби захистити українських громадян від шкідливого впливу ворожої російської пропаганди", - наголосив народний депутат.

На його переконання, такий стан речей є неприпустимим.

"З цим треба щось робити. Тому парламент також буде визначатись. І дуже доброю є тенденція, що українське суспільство все активніше показує свою позицію і також допомагає захищати важливі галузі нашої держави", - підкреслив Андрій Тетерук.

Він також навів кілька прикладів такої пропаганди, яка зранку до вечора транслюється на згаданих телеканалах.

"Це і меседжі, і маніпуляції, і відверто брехливі сюжети, які спотворюють реальність, яка є в Україні. Більше того, транслюються цілком прокремлівські меседжі через таких псевдоекспертів або запрошених гостей, які переконують у тому, що "Україна сама винна в тому, що у нас йде війна з Російською Федерацією". В сюжетах цих телеканалів йдеться про нібито "громадянську війну", що "ми  маємо примиритися з Російською Федерацією на її умовах" та багато інших меседжів, які мені навіть бридко зараз повторювати", - розповів Тетерук.

У свою чергу, у тексті самої петиції йде мова про те, що "в ефірах згаданих телеканалів все частіше знаходять притулок політичні діячі, які, майже не ховаючись, при повному потуранні ведучих, поширюють брехню про ЗСУ, використовують прийоми воєнної пропаганди проти України та українців".

"На сході щодня гинуть найкращі сини українського народу, а ми дозволяємо Росії вільно брехати з телеефірів і ганьбити їхню світлу пам’ять. Народні депутати України повинні виступити єдиним фронтом і обрубати ворогу всі можливості вкладати в голови українців ворожу пропаганду, аби вберегти нашу землю, наш народ і самих себе. Окрім цього, телеканал "112 Україна" має низку порушень ліцензійних умов та попереджень від Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення. У зв’язку з цим вимагаємо вжиття всіх необхідних заходів в межах повноважень та в рамках чинного законодавства, щоб у найкоротший термін припинити ліцензійну діяльність телеканалів "112 Україна" та NewsOne", - наголошується у петиції.

Як відомо, початок збору підписів під петицією "Припинити антиукраїнську діяльність телеканалів "112 Україна" та NewsOne" розпочався 20 вересня 2018 року, а станом на перше жовтня 2018 року кількість підписів складає 25 476 (з 25 000 необхідних).


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua