Рада має ухвалити закони щодо покращення ефективності роботи правоохоронців та суддів, - Антон Геращенко (відео)
понеділок, 3 вересня 2018, 13:34

Верховна Рада має якнайшвидше ухвалити важливі для правоохоронної системи України закони, які зроблять її більш ефективною, дозволять розвантажить слідчих, прокурорів та суддів, сприятимуть встановленню законності в нашій країні.

Про це заявив секретар Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, представник фракції "Народний фронт" Антон Геращенко під час засідання Погоджувальної ради.

"Від імені комітету наголошую на важливості розгляду якнайшвидше на найближчих засіданнях Верховної Ради законопроекту №2897 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження кримінальних проступків". Цей закон є дуже важливий для правоохоронної системи держави. Він дуже сильно розвантажить слідчих, прокурорів та сприятиме встановленню законності в нашій країні", - заявив він.

Крім того народний депутат заявив про необхідність якнайшвидшого ухвалення законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення гарантій незалежності судового експерта та належного забезпечення здійснення судово-експертної діяльності" (№8336).

"На сьогодні суди, слідчі, прокурори завалені питаннями експертиз, які з березня цього року проводяться виключно через суд. Ця ситуація неприпустима. Верховна Рада повинна виправити цю помилку", - підкреслив представник фракції "Народний фронт".

Парламентар також повідомив, що загалом за час роботи цього скликання Верховної Ради було прийнято 75 законів Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, а ще 306 законопроектів будуть підготовлені.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua