Рада має ухвалити закони для безвізового режиму з ЄС, - Андрій Парубій (відео)
вівторок, 3 листопада 2015, 12:33

Верховна Рада має ухвалити пакет антикорупційних законопроектів, необхідних для запровадження безвізового режиму з Європейським Союзом.

Про це заявив Перший заступник голови Верховної Ради, представник «Народного фронту» Андрій Парубій у понеділок в ефірі «5 каналу».

За словами Першого віце-спікера, найбільше дискусій викликає законопроект №3040, в якому йдеться про створення агенції з управління конфіскованими активами.

«Коли з’явиться можливість конфісковувати майно, здобуте корупційним шляхом, держава повинна мати надійний та ефективний інструмент щодо управління цими активами, їхньої реалізації, а також переведення коштів у державну казну», - пояснив він.

«Ця установа, так само, як Антикорупційне бюро, має бути створена Верховною Радою України», - зазначив представник «Народного фронту».

Він наголосив, що всі працівники даної структури, починаючи від керівника й закінчуючи рядовим службовцем, мають бути обрані в результаті конкурсу.

За його словами, сама наявність цієї установи дасть можливість та механізм протидії розкрадання конфіскованого майна, ефективного управління ним та передачі відповідних коштів у державний бюджет.

«Сьогодні, на жаль, навіть тоді, коли конфісковується майно, його часто повертають тому, в кого воно було конфісковано, і він продовжує здобувати з нього дивіденд», - підсумував Андрій Парубій.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua