Рада може ухвалити закон про корпоративне управління вже до кінця березня, - Андрій Іванчук
четвер, 15 лютого 2018, 14:44

До кінця березня Верховна Рада може ухвалити законопроект щодо вдосконалення корпоративного управління юридичних осіб, акціонером, засновником або учасником яких є держава. Прийняття цього законопроекту стане основним кроком у реформуванні корпоративного управління держпідприємствами та знизить ризики політичного впливу на такі компанії.

Про це наголосив голова парламентського Комітету з питань економічної політики, представник "Народного фронту" Андрій Іванчук у середу під час робочої зустрічі групи з реформування корпоративного управління.

Зустріч відбулася за сприяння представництва Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) в Україні.

Проект розроблений на виконання пункту 3-го другого етапу плану дій щодо корпоративного управління ПАТ НАК "Нафтогаз України", який, зокрема, стосується відмежування від політичного впливу. Він визначає повноваження органів управління, стратегію державної власності, а також запроваджує механізми затвердження фінансових планів.

Андрій Іванчук розповів, що у вересні минулого року комітет рекомендував парламенту прийняти його за основу.

"Законопроект внесений Урядом з урахуванням конкретної практики у "Нафтогазі України", аби ще більше вдосконалити діюче законодавство. Під час розгляду на комітеті ми навіть досягли консенсусу, що внесемо у першому читанні і що стане "тілом" закону", - додав він.

За його словами, вже наступного пленарного тижня народні депутати можуть розпочати розгляд цього законопроекту.

"Я домовився зі спікером парламенту, що наступного пленарного тижня цей законопроект буде внесений до порядку денного. І потім, за моїми прогнозами, за скороченою процедурою до другого читання він буде схвалений в цілому десь до кінця березня", - наголосив Іванчук.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua