Рада направила до КС законопроект про перейменування Дніпропетровської області у Січеславську (відео)
четвер, 7 лютого 2019, 14:14

Верховна Рада проголосувала за направлення до Конституційного Суду законопроекту щодо внесення змін до статті 133 Конституції України про перейменування Дніпропетровської області у Січеславську (№9310-1) .

За проголосували 240 парламентарів.

Як зазначив у своєму виступі із трибуни перший заступник голови фракції «Народний фронт», народний депутат Андрій Тетерук, це рішення необхідне, попри крики російських посіпак усередині країни.

«Тут «п‘ята колона» маніпулює питанням, чи закінчимо ми війну, голосуючи за перейменування. Я скажу чесно, цим війну із агресором, якого ви на своїх плечах завели, ми не закінчимо. Але ми закінчимо епоху комуністичної партії, ми заб’ємо цвях в труну комуністичної партії, яка тут катувала, вбивала і грабувала українців. Сотні і тисячі українців були закатовані комуністами», - зазначив народний депутат.

«Я закликаю усіх народних депутатів проголосувати за те, щоб назва області була перейменована із комуняцької на важливу історичну назву. Я закликаю усіх перейменувати цю область на Січеславську. Це і повага до наших славетних предків, це і повага до нашого історичного минулого, яким ми пишаємось. А головне - це важливий поступ у вільне і незалежне українське майбутнє, яке ми захищаємо із нашими військовими на фронті та всередині країни», - наголосив Андрій Тетерук перед голосуванням.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua