Рада повинна підтримати важливі для правоохоронної системи законопроекти, - Антон Геращенко (відео)
понеділок, 14 травня 2018, 13:59

Верховна Рада повинна підтримати важливі для правоохоронної системи законопроекти, зокрема щодо початку функціонування Державного бюро розслідувань, спрощення досудового розслідування окремих злочинів та про приватних детективів.

Про це заявив секретар Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, представник фракції “Народний фронт” Антон Геращенко під час засідання Погоджувальної ради.

Він зазначив, що, по-перше, профільний комітет підготував для розгляду у повторному першому читанні проект закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань” (№5395-д).

“Цим законопроектом вирішується цілий комплекс правових, організаційних та кадрових питань, пов’язаних із забезпеченням початку повноцінного функціонування Державного бюро розслідувань. Якщо ми хочемо, щоб новостворений орган запрацював повноцінно, то Верховна Рада повинна підтримати цей законопроект”, - наголосив народний депутат та додав, що цей документ стоїть у порядку денному на четвер.

Крім того, за словами парламентаря, так само треба розглянути у повторному першому читанні законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень (№7279-д).

“Це дуже важливий законопроект для всіх правоохоронних органів, який дасть можливість розвантажити слідчих, що дозволить їм сконцентруватися на розслідуванні злочинів, а також сприятиме гуманізації кримінального законодавства, посиленню захисту прав та інтересів потерпілих”, - заявив Антон Геращенко.

Насамкінець представник фракції “Народний фронт” наголосив на необхідності розглянути у Верховній Раді законопроект “Пропозиції Президента до закону “Про приватну детективну (розшукову) діяльність” (№3726).

“Прийняття цього закону дасть можливість працевлаштувати колишніх працівників правоохоронних органів, які хочуть законно працювати. А, з іншого боку, функціонування приватних детективів значно підвищить відповідальність державної правоохоронної системи за своєчасне та високопрофесійне реагування на проблеми громадян України”, - резюмував Геращенко.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua