Рада проголосувала за пенсійне забезпечення перших учасників АТО, - Сергій Пашинський (відео)
вівторок, 18 жовтня 2016, 11:58

Ухвалення проекту закону №2345а "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" (щодо доповнення переліку осіб, які мають право на пенсії нарівні з військовослужбовцями строкової служби та членами їх сімей), дозволить віддати борг громадянам, які в 2014 році першими стали на захист України від російської агресії.

Про це заявив з парламентської трибуни заступник керівника фракції "Народний фронт", голова Комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський.

Він наголосив, що цей законопроект має дуже вузьку дію - він розповсюджується приблизно на 2 тис. осіб.

"Але це наш обов’язок – його проголосувати. Під дію цього законопроекту підпадають учасники трагічних подій початку 2014 року, коли почалася широкомасштабна російська агресія, а частини Нацгвардії та ВСУ були на стадії формування. І в нас виявилось приблизно 2 тис. осіб, які або загинули, або були поранені, але щодо них не було наказу про зарахування до військових частин", - сказав Пашинський.

Він уточнив, що громадяни, які підпадають під дію цього закону, в 2014 році або проходили підготовку й одразу відправлялися на фронт, або брали участь у бойових діях навіть без повної підготовки.

"Саме тому я прошу прийняти цей законопроект. Ще раз хочу наголосити – видатки бюджету на нього – це максимум 3,5 млн грн щомісяця, зате ми врегулюємо питання, яке ми зобов’язані врегулювати – а саме надати пенсійне забезпечення близько 2 тис. осіб, які постраждали на першому етапі АТО. Цим ми віддамо борг тим людям, які першими стали на захист України", - наголосив заступник керівника фракції "Народний фронт". 

Верховна Рада ухвалила законопроект №2345а за основу і в цілому, "за" проголосували  264 народних депутатів.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua