Рада розгляне постанову про діяльність телевізійних рупорів Кремля (відео)
середа, 3 жовтня 2018, 17:07

Верховна Рада планує розглянути завтра, 4 жовтня,  постанову №9157 про реєстрацію агентів впливу держави-агресора, телеканалів "Newsone" та "112 Україна", які після купівлі їх Медведчуком та Портновим перетворилися в рупор Кремля на території України та проводять підривну діяльність.

"Сигнальне голосування по підтримці постанови №9157 про захист інформаційного простору від ворожих каналів прошу голосувати - хто "за", хто "проти". Я упевнений, що завтра в Раді ми наберемо 226 голосів і підемо тим шляхом, яким мали рухатися ще декілька років тому", — заявив голова комітету Сергій Пашинський під час обговорення ініціативи.

Крім того, голова Комітету з питань нацбезпеки і оборони попросив знайти депутатів, яких не було на засіданні, щоб зібрати їхні підписи під проектом рішення комітету.

Сам проект Пашинський має намір підписати завтра зранку, щоб відправити його в залу для голосувань.

У свою чергу представник "Народного фронту" Тетяна Чорновол під час обговорення законопроекту заявила, що останнім часом за цими каналами "публічно та офіційно з’явилися особи, чиї прізвища ми знаємо як "кум Путіна" та "юрист режиму Януковича".

"Прошу зауважити, у мене папка - тут фінансова звітність "112-го" каналу та "NewsOne". В цій папці яскраво виражено, що ці канали не отримують доходів, тобто тут яскраво виражено, що відбувається повністю тіньове фінансування. А при тіньовому фінансуванні говорити про будь-яку свободу слова неможливо", — сказала народний депутат. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua