Рада у четвер має остаточно ухвалити закон про повернення мільярдів Януковича, - Сергій Пашинський (відео)
понеділок, 28 березня 2016, 13:30

Верховна Рада у четвер має проголосувати у другому читанні і в цілому законопроект №4057 про повернення 2-х мільярдів доларів активів Віктора Януковича.

Про це заявив голова Комітету з питань національної безпеки і оборони, народний депутат фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський під час Погоджувальної ради.

"Ми з вами на минулому сесійному тижні прийняли (у першому читанні. – Ред.) закон №4057, який дозволяє повернути вкрадені 2 мільярди доларів до Державного бюджету. Хочу звернути увагу, що вперше Янукович із Підмосков'я заявив, що він турбується про громадян і категорично виступає проти цього закону", - сказав Пашинський.

"На жаль, є дуже багато наших колег, в тому числі і з цього залу, які почали розказувати, що цей закон не можна приймати, що у нас є всі механізми, щоб вилучити ці кошти. Так от, у нас нема таких механізмів, і тільки прийняття цього закону може реалізувати конфіскацію вкрадених активів Януковича до Державного бюджету", - додав народний депутат.

Голова Комітету з питань національної безпеки і оборони звернув увагу, що вилучені активи Януковича уже були прописані в спецфонди Державного бюджету, в тому числі і на потреби армії.

"Реалізація вкрадених активів до бюджету надасть можливість не лише профінансувати оборонні програми, а й, наприклад, реалізувати закон про зняття оподаткування пенсій працюючим пенсіонерам. Прийняття цього закону дозволить прийняти закон №4190, який надасть можливість підвищити зарплати нашим прикордонникам, які сьогодні, на жаль, мають найменше з усієї сфери оборони", - наголосив Сергій Пашинський.

"Я прошу спікера Володимира Гройсмана взяти під особистий контроль проходження цього законопроекту. Прошу усіх депутатів, керівників депутатських фракцій у четвер проголосувати за цей закон", - сказав представник "Народного фронту".

Він також зазначив, що проти  ухвалення закону №4057 триває брудна піар-кампанія.

"Сьогодні зранку в одному з електронних видань була інформація, що начебто представництво ЄС розкритикувало законопроект №4057. Ми звернулися уже і в представництво, і до видання - це неправда", - резюмував Сергій Пашинський.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua