Рада ухвалила закон депутата НФ про виплату боргів шахтарям
п’ятниця, 13 липня 2018, 15:02

Верховна Рада ухвалила законопроект авторства члена фракції "Народний фронт" Михайла Бондара про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2018 рік" щодо належного фінансового забезпечення державного сектору вугільної галузі.

За відповідне рішення проголосували 261 народний депутат.

За словами Михайла Бондара, законом пропонується збільшити на 1,4 мільярди гривень дотації для шахтарів на розвиток, закупівлю обладнання і модернізацію виробництва. Крім того, кошти мають піти на покриття заборгованості із зарплат.

У пояснювальній записці до закону зазначається, що вугільна промисловість є однією з базових галузей національної економіки України, від сталої роботи якої значною мірою залежить ефективність функціонування теплової енергетики, металургійної промисловості, комунального господарства.

У документі наголошується, що державний сектор вугільної галузі України на сьогодні знаходиться у вкрай критичному стані як технічному, економічному, так і в соціальному.

"Основним чинником, що заважає та перешкоджає розвитку галузі, є недостатній обсяг коштів для технічного переоснащення галузі, який на сьогодні не дає можливості забезпечити випереджаюче введення в експлуатацію виробничих потужностей", - зазначають автори закону.

Ухвалений закон має підтримати належне функціонування вугледобувних підприємств та забезпечення теплових станцій України енергетичними ресурсами у вигляді вугільної продукції за рахунок власних видобутих корисних копалин.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua