Рада ухвалила закон "Народного фронту" про заборону георгіївської стрічки (відео)
вівторок, 16 травня 2017, 17:20

Ухвалення Верховною Радою законопроекту №2987 про заборону георгіївської стрічки допоможе протидіяти російській агресії проти України.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", автор законопроекту Антон Геращенко, виступаючи з парламентської трибуни.

"Річ у тім, що так звана георгіївська стрічка, або, як її ще називають, колорадська стрічка, вже давно є символом агресії Росії проти України", - сказав він.

Геращенко нагадав, що починаючи з 2005 року, російська пропаганда використовує георгіївську стрічку для того, щоб розколювати українську націю.

"Ми вже маємо позитивний досвід прийняття закону про кримінальну відповідальність за використання нацистської та комуністичної символіки. Законопроектом №2987 пропонується запровадити адміністративну відповідальність за носіння так званої георгіївської стрічки під час масових заходів", - зазначив Антон Геращенко.

За словами представника "Народного фронту", в документі передбачено виключення для ветеранів війни, які мають нагороди, для музеїв, а також ті самі виключення, які містяться в законі про заборону використання націонал-соціалістичної та комуністичної символіки.

"Таким чином, цей закон буде протидіяти намаганням російської пропаганди розколоти українську націю. Пропоную ухвалити цей закон за основу та в цілому, щоб люди не починали бійки, а викликали поліцію, яка складатиме адміністративний протокол, а суд за наявності законних підстав накладав штрафи на осіб, які використовуватимуть цю стрічку проти України в інтересах російської пропаганди", - резюмував Антон Геращенко.

Верховна Рада ухвалила законопроект №2987, "за" проголосували 238 народних депутатів.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua