Рада ухвалила закон щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей, - Микола Величкович (відео)
вівторок, 6 червня 2017, 19:47

Верховна Рада ухвалила законопроекти щодо започаткування службово-прикладного та військово-прикладного спорту і щодо збереження мережі дитячих оздоровчих закладів державної та комунальної форм власності.

Так, проект закону про внесення змін до Закону України "Про фізичну культуру і спорт" щодо започаткування службово-прикладного та військово-прикладного спорту (№5616) у другому читанні та в цілому підтримали 235 народних депутатів.

Перший заступник голови Комітету ВР з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму, представник фракції “Народний фронт” Микола Величкович зауважив перед голосуванням, що цим законопроектом “пропонується визначити поняття службово-прикладного та військово-прикладного спорту і встановити додаткові гарантії спортсменам вищої категорії, які проходять службу у Збройних Силах України, інших військових формуваннях, утворених відповідно до законів України, правоохоронних органах, рятувальних та інших спеціальних службах”.

При цьому Микола Величкович зауважив, що під час доопрацювання документу члени комітету “не підтримали позицію авторів законопроекту щодо обмеження використання спортивних споруд закладів фізичної культури і спорту, що утворені у правоохоронних органах, рятувальних та інших спеціальних службах для підготовки спортсменів до участі у всеукраїнських, міжнародних змаганнях, олімпійських та неолімпійських видів спорту”. Відповідно, була підтримана поправка членів комітету, згідно з якою таке використання дозволяється.

Це сприятиме забезпеченню конституційного права громадян займатися фізичною культурою і спортом незалежно від професії, роду занять і роботи. Прошу підтримати рішення комітету та прийняти законопроект у другому читанні і в цілому”, - звернувся Величкович до колег.

Крім того, парламент підтримав у цілому законопроект щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей, збереження мережі дитячих оздоровчих закладів (№2917), який спрямований на вдосконалення оздоровлення та відпочинку дітей.

Як повідомив співавтор цього законопроекту Микола Величкович, під час його підготовки до другого читання була внесена низка принципових правок, а саме: “до категорій дітей, які потребують соціальної уваги та підтримки, тобто мають право на оздоровлення за рахунок державного та місцевого бюджетів, включені діти, які проживають на лінії зіткнення; передбачено можливість оздоровлення всіх дітей за рахунок коштів місцевих бюджетів тощо”.

До того ж, передбачається запровадження “Державного реєстру майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей, що буде обліковувати майно дитячих закладів оздоровлення та відпочинку з метою запобігання ліквідації, передачі під заставу, перепрофілюванню, використанню не за призначенням такого майна”.

Існуючий сьогодні Державний реєстр закладів оздоровлення та відпочинку дітей дає лише інформацію про зазначені заклади, проте відсутня будь-яка інформація про майнові об'єкти, приміщення, земельні ділянки, які цей заклад використовує у своїй діяльності. На сьогодні є непоодинокі випадки відчуження земельних ділянок оздоровчих закладів, їхнього нецільового використання. Безумовно, держава має контролювати використання цих закладів саме державної та комунальної форм власності”, - заявив представник фракції “Народний фронт” та наголосив, що закон не стосуватиметься оздоровчих закладів приватної форми власності.

На його думку, якщо держава і батьки матимуть інформацію про майнові об'єкти дитячих оздоровчих закладів, це дозволить забезпечити якісне та безпечне оздоровлення і відпочинок дітей.

Крім того, за словами народного депутата, у законопроекті передбачена адміністративна відповідальність керівників цих закладів у разі неподання ними інформації до Державного реєстру.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua