Рада ухвалила закон, який допоможе побороти корупцію в управлінні держвласністю, - Андрій Іванчук (відео)
четвер, 18 лютого 2016, 12:55

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроект №3062 щодо управління об'єктами державної власності, що дозволить створити сприятливі умови для оптимізації структури державного сектору економіки та запровадження ринкових методів управління суб’єктами господарювання державного сектору економіки.

Про це заявив заступник голови фракції "Народний фронт", Голова Комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук.

"Цей закон дуже важливий для країни. Один з небагатьох фундаментальних законів, які ми прийняли за останній рік", - сказав він.

"В комітет надійшло 170 поправок, 140 із яких було враховано", - повідомив Андрій Іванчук.

Іванчук зазначив, що законопроектом пропонується внести зміни до Господарського кодексу, законів України про управління державною власністю, місцеве самоврядування, фінансову діяльність і аудит та інформацію.

За словами голови комітету, тепер в управлінні держпідприємствами мають приймати участь наглядові ради (в тому числі на унітарних державних підприємствах), до складу яких мають входити незалежні члени.

На Кабінет Міністрів покладено визначення критеріїв, за якими утворюються наглядові ради на унітарних підприємствах і в господарських товариствах, де доля держави перевищує 50%.

Законопроект встановлює для державних і комунальних унітарних підприємств, а також для господарських товариств з часткою держави (або територіальної громади) більше 50 відсотків власності стандарти розкриття інформації. Зокрема, щодо важливих рішень в господарській діяльності, що можуть вплинути на фінансовий стан підприємства.

Текстом закону також регламентується проведення річних та квартальних аудитів. Річна фінансова звітність може підлягати обов’язковій перевірці незалежним аудитором. Критерії відбору аудиторів і підприємств, що мають здійснювати перевірку, визначається Кабінетом Міністрів

"Ми дуже довго працювали над цим законопроектом з усіма депутатами, фракціями, групами позафракційними, Мінекономіки, Кабміном, і на мій погляд, нам вдалося зробити дуже якісний документ. Цей законопроект - це реальна боротьба із корупцією у державному управлінні власності", - резюмував Андрій Іванчук.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua