Рада ухвалила законопроект “Народного фронту” про обов’язкове обладнання будівель лічильниками тепла та води, - Віталій Сташук (відео)
четвер, 22 червня 2017, 20:56

Верховна Рада ухвалила законопроект “Про комерційний облік комунальних послуг” (№4901) авторства представників “Народного фронту”, який передбачає обов’язкове обладнання усіх будівель лічильниками тепла та води, що дозволить споживачам платити лише за дійсно спожиті ресурси.

За відповідне рішення у другому читанні та в цілому проголосували 238 народних депутатів.

Як наголосив після голосування секретар Комітету ВР з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства, представник фракції “Народний фронт”, співавтор законопроекту Віталій Сташук, ідеологія цього законопроекту полягає в тому, що кожен споживач повинен платити лише за ті комунальні послуги, які він реально отримав.

Як тільки він (законопроект) запрацює і буде облік тепла та водопостачання, споживач не зможе отримувати рахунки за послуги, які до нього не надійшли. І в цьому головна логіка цього законопроекту”, - розповів він.

За його словами, цей закон визначає, що таке вузол обліку, як він встановлюється та адмініструється.

Цей закон встановлює систему обліку і дозволить у перспективі відійти від такого поняття, як “норматив споживання” як підстава для розрахунку. Тому що, по суті, поки у нас є норматив споживання як підстава для комунального платежу, це означає, що людина платить не за те, що вона спожила, а за те, що хтось десь якось нарахував. Тільки облік дозволить платити безпосередньо за спожите”, - наголосив парламентар.

Крім того, як зазначив Віталій Сташук, система, яка вводиться цим законопроектом, мотивуватиме споживачів до енерго- та водозбереження, і, як наслідок, це позитивно вплине на складову тарифу.

Постачальники послуг не зможуть завищувати обсяги наданих послуг: лічильники будуть вказувати, які реальні обсяги наданих послуг”, - пояснив народний депутат.

За його словами, цей законопроект передбачає також цілий комплекс заходів, які дозволять покращити ситуацію в сфері ЖКХ.

Серед авторського колективу законопроекту - представники фракції “Народний фронт” Віталій Сташук, Леонід Ємець, Андрій Река, Наталія Кацер-Бучковська, Роман Заставний, Олександр Кодола, Андрій Помазанов, Олександр Дроздик, Олександр Кірш, Ярослав Єдаков, Хвича Мепарішвілі та Віталій Корчик.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua