Рада звернулася до РНБО застосувати санкції до власників телеканалів "112 Україна" та "NewsOne" (відео)
четвер, 4 жовтня 2018, 12:43

Верховна Рада звернулася до Ради національної безпеки і оборони України застосувати санкції до власників телеканалів "112 Україна" та "NewsOne". Парламентарі рекомендували РНБО ввести санкції проти 7 компаній, яким належать вказані телеканали.

Під час виступу із трибуни парламенту Перший заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук заявив, що дані телеканали перетворилися у машину ведення війни проти України.

"Там, де Російська Федерація за рішенням свого президента Путіна не спромоглася захопити територію через спротив народу, через те, що тисячі, десятки тисяч українських добровольців, ЗСУ взяли до рук зброю, ми змушені констатувати, що тут (в інформаційному полі - ред.) вони розвивають свій успіх і ми не чинимо спротив належним чином", - заявив народний депутат.

"Міністерство інформаційної політики, яке ми створили рішенням парламенту, воно не є ефективним. Вони не розробило стратегію інформаційного опору державі-агресору і впливу російській пропаганді", - зауважив Тетерук.

"Чому важливо називати російську пропаганду саме російською пропагандою, але не "свободою слова", оскільки російська пропаганда немає нічого спільного зі свободою слова", - наголосив він.

"Ми маємо прийняти рішення, аби захистити нашу країну від ворожої пропаганди, підміни понять та маніпулятивної роботи, яка немає жодного принципу свободи слова", - закликав представник "Народного фронту" перед голосуванням.

Як відомо, Верховна Рада прийняла відповідний Проект Постанови 229 голосами за основу та в цілому.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua