Ратифікація Угоди про асоціацію сприятиме розвитку бізнесу та залученню іноземних інвестицій в Україну, - Наталія Кацер-Бучковська
середа, 31 травня 2017, 17:02

Ратифікація Угоди про асоціацію та подальша синхронізація українського законодавства з європейським зроблять Україну більш привабливою для прямих іноземних інвестицій, сприятиме розвитку середнього і малого бізнесу та інтеграції українського ринку до внутрішнього ринку ЄС.

Про це заявила член Комітету ВР з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки, представник фракції “Народний фронт” Наталія Кацер-Бучковська, коментуючи ухвалення Парламентом Нідерландів Угоди про асоціацію України і Європейського Союзу.

На її думку, Україна повинна максимально ефективно використати цей шанс та продемонструвати світовій спільноті свій статус відповідальної держави.

Як підкреслила народний депутат, ратифікація Угоди про асоціацію України з ЄС стимулюватиме українську владу виконувати взяті на себе зобов’язання щодо синхронізації внутрішнього законодавства з європейським у визначених сферах, зокрема енергетичній.

«Україна взяла на себе значну частину зобов’язань у сфері енергетики, зокрема адаптування свого законодавства відповідно до вимог Третього Енергопакету, що є необхідною умовою Асоціації. Хоча реформи в енергетичному секторі України є одними з найуспішніших, у повній мірі вони ще не виконані, а вихід України на ринок Європи - це не лише нові можливості, але й нові виклики», - наголосила парламентар.

Наталія Кацер-Бучковська зауважила, що з дня ратифікації Угоди, а саме – 30 травня - починають діяти ті частини Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом, які «передбачають тісну співпрацю в сфері адаптації українських правил ведення бізнесу, зокрема бюджетної політики, внутрішнього контролю та оподаткування до європейських стандартів (acquis ЄС)».

“Це зробить Україну більш привабливою для прямих іноземних інвестицій, сприятиме розвитку середнього та малого бізнесу та інтеграції українського ринку до внутрішнього ринку ЄС”, - пояснила народний депутат.

Вона також навела статистичні дані, згідно з якими за перші 11 місяців з моменту підписання Угоди про Зону вільної торгівлі України з ЄС, експорт з України збільшився на 3,1% (або на 372,3 млн дол.), а товарообіг зріс на 6,3%, а частка Росії в обсязі українського експорту скоротилася. Таким чином, за її словами, ЄС став основним торговельним партнером України.

Довідково: Рішення про ратифікацію Угоди про асоціацію України з ЄС підтримали 50 з 75 депутатів Верхньої палати парламенту Нідерландів. Ратифікація в Сенаті - це останній крок до офіційного запуску Асоціації. Тепер законодавчий акт має бути підписаний королем і набуває чинності після публікації.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua