Реформа децентралізації успішно запрацює у проблемних районах Чернівецької області, - Максим Бурбак
четвер, 28 вересня 2017, 15:35

Сокирянський та Кельменецький райони Чернівецької області, в яких найбільше блокується процес об’єднання територіальних громад місцевою владою, повноцінно запрацюють у рамках реформи децентралізації.

Про це заявив керівник фракції «Народний фронт» Максим Бурбак під час робочої поїздки на Буковину.

Як повідомили у прес-службі Чернівецької обласної партійної організації «Народного фронту» народний депутат провів прийоми громадян, а також взяв участь у позачерговій  сесії Сокирянської міської ради,  де обговорювалося питання організації та координації співробітництва об’єднаних громад, утворених у районі в рамках  реформи децентралізації.

 

«Хоча  від початку  реформи районна влада  всіляко перешкоджала об’єднанню громад,  все ж спільними зусиллями  було створено три громади – Новодністровську, Вашковецьку та Сокирянську ОТГ. Втім, на повну потужність почали працювати тільки дві.  Тепер  на часі -  оголошення виборів  до третьої Новодністровської громади, і  її нормальне функціонування», - повідомив Максим Бурбак.

Він додав, що незважаючи на те, що районна влада Сокирянщини чинить шалений спротив  об’єднанню громад,  цей процес зупинити неможливо.

«Всі свідомі українці бачать тільки позитивні зміни від децентралізації у частині розвитку громад, а блокують цю реформу тільки ті «ділки», які почали втрачати контроль за бюджетними потоками та земельним «дерибаном», - пояснив керівник парламентської фракції.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua