Реформування поліції триває, черга за судовою системою, - Вадим Кривенко (відео)
четвер, 2 червня 2016, 12:53

Реформування правоохоронних органів, яке розпочалося за часів Уряду Яценюка, почало приносити свої результати: зокрема, рівень довіри до поліції зріс в рази, оскільки до цієї структури прийшли нові обличчя з незаплямованою репутацією.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» у Верховній Раді Вадим Кривенко у ефірі телеканалу «112» у четвер.

За його словами, така сама перспектива чекає й на судову гілку влади після прийняття судової реформи. Вадим Кривенко зазначив, що завдяки закону «Про  забезпечення права на справедливий суд», який був прийнятий за часів перебування Арсенія Яценюка на посаді Прем’єр-міністра, судді так званої «апеляційної гілки» вже проходять переатестацію на професійну придатність.

«І от, відсоток відсіву: 54% не проходять за професійними критеріями; 17% взагалі не з’явилися і відмовилися проходити переатестацію, бо потрібно було заповнювати не тільки свою декларація, але й родичів і також відповідати на незручні питання. Підводимо підсумок і маємо - 71% суддів апеляційної ланки ми змінили завдяки закону», - повідомив Вадим Кривенко.

Також народний депутат зазначив, що після прийняття судової реформи відкриються нові можливості й для впровадження якісних змін у роботу Верховного Суду України.

«Якщо ми вийдемо на прийняття судової реформи, то ми зможемо змінити до 80% суддів. Також  ми отримаємо змогу обирати суддів Верховного Суду за конкурсом і зробити так, щоб це були не ті працівники, які вже роками у цій системі, а фахові юристи, правозахисники. Ми прийдемо до того, що призначати суддів Верховного Суду буде не Президент, Верховна Рада та інші політичні сили, а це буде робити Вища рада правосуддя, яка буде сформована за участі громадського суспільства, знаними людьми, до яких буде довіра суспільства та які не будуть політично заангажовані», - підсумував народний депутат.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua