Регламентний комітет підтримав подання щодо притягнення до кримінальної відповідальності та арешт Надії Савченко (відео)
четвер, 22 березня 2018, 11:43

Комітет з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України одностайно ухвалив рішення, що усі три подання Генерального прокурора Юрія Луценка - про зняття депутатської недоторканності, затримання та взяття під арешт народного депутата Надії Савченко, є вмотивованими, достатніми та обґрунтованими.

Про це заявив Перший заступник Голови Комітету, представник фракції «Народний фронт» Павло Пинзеник під час засідання комітету.

“Комітет дійшов висновку, що подання про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Надії Савченко, підтримане і внесене до Верховної Ради України Генеральним прокурором Луценком Юрієм Віталійовичем 15 березня 2018 року, є законним, оскільки ініційоване належним суб’єктом подання, також достатнім та обґрунтованим”, - заявив він.

“Комітет також вважає подання щодо затримання достатнім і обґрунтованим, зокрема, тим, що Савченко Надія Вікторівна не відмовилася від вчинення злочину, не припинила відносин з іншими ймовірними учасниками злочину і не полишила наміру закінчити свій злочинний умисел. Також обґрунтовується надзвичайно високим рівнем суспільної небезпеки зазначених в поданні кримінальних правопорушень”, - наголосив Павло Пинзеник.

Інший член комітету, народний депутат фракції «Народний фронт» Ірина Єфремова зауважила, що рішення комітету має бути розглянуте парламентом вже сьогодні. 

«Під час засідання ми почули багато гучних заяв від Надії Савченко, які багато в чому збігалися з тими тезами, які продукує російський агітпроп. По суті, вона не відкинула звинувачення у підготовці нею державного перевороту», - наголосила Ірина Єфремова.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua