Регламентний комітет прийняв рішення про розгляд Радою питання зняття недоторканності з Клюєва і Мельничука (відео)
вівторок, 2 червня 2015, 16:58

Комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради України прийняв рішення про внесення на розгляд Верховної Ради питання щодо зняття недоторканності з народних депутатів Сергія Клюєва та Сергія Мельничука.

За відповідне рішення проголосували більшість членів комітету, зокрема, представники «Народного фронту» Павло ПинзеникСвітлана Войцеховська та Ірина Єфремова.

Таким чином сьогодні Регламентний комітет підтримав окремі думки депутатів від «Народного фронту» Світлани Войцеховської та Ірини Єфремової, які від самого початку наполягали на прийнятті рішення щодо винесення подання Генпрокурора безпосередньо до сесійної зали парламенту.

«Сьогодні комітет фактично підтримав наші пропозиції, які ми висловлювали на минулих засіданнях», - зазначила Світлана Войцеховська.

У свою чергу, Перший заступник Голови Верховної Ради, представник «Народного фронту» Андрій Парубій заявив, що дане питання має неймовірний резонанс у суспільстві і тому вимагає максимальної прозорості під час його розгляду.

«Це питання має пряме відношення до таких понять, як справедливість та адекватне відношення депутатів до позиції виборців, до тих очікувань, які перед нами покладені. Я переконаний, що функції регламентного комітету не мають підміняти ні слідчого, ні суд, ні перетворювати регламентний комітет на судове засідання», - сказав він.

«Регламентній комітет має зробити одну просту функцію: коли є подання від Генеральної прокуратури, дати формальне заключення про можливість внесення цього питання в зал», - наголосив Андрій Парубій.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua