Реконструкція Бортницької станції аерації може бути завершена за шість років, - депутати НФ (відео)
четвер, 21 березня 2019, 13:16

Реконструкція Бортницької аераційної станції може бути завершена за шість років за умови, якщо будуть витримані усі графіки виконання робіт.

Про це на брифінгу заявили народні депутати фракції "Народний фронт" Леонід Ємець та Віталій Сташук.

Як відомо, днями ПрАТ "АК "Київводоканал" оголосив міжнародний тендер із вибору генеральної підрядної організації для виконання будівельних робіт із реконструкції Бортницької станції аерації, що фінансується за рахунок кредиту Японії на 108,193 млрд японських єн (близько 970 мільйонів доларів).

Реалізація одного з наймасштабніших інфраструктурних проектів в Україні стала можливою завдяки зусиллям двох київських депутатів-мажоритарників – представників "Народного фронту" Леоніда Ємця та Віталія Сташука.

"Кожен, хто проїздив колись із Борисполя в сторону центра, розуміє, про що я. Ця станція давно потребувала оновлення, і єдине, що стояло перед цим, - це надзвичайно великі кошти, необхідні для виконання робіт. Ще 10 років тому Японія, яка завжди була партнером України, домовилась про те, що готова ці кошти сплатити і допомогти із ремонтом. Єдине, що їх стримувало, - це корупція, яка не давала їм упевненості, що роботи будуть проведені, а гроші не опиняться в кишенях чиновників", - заявив Леонід Ємець.

Як керівник групи з міжпарламентських зв`язків з Японією він заявив, що робота щодо умов кредиту велась не один рік і потребувала рішень на рівні уряду та парламенту.

У свою чергу інший представник НФ Віталій Сташук нагадав, що чотири роки тому на засіданні Верховної Ради він запитував представників уряду, яким чином реалізується проект по реконструкції Бортницької станції аерації. Тоді була небезпека, що проект так і лишиться нереалізованим.

"На щастя, було прийняте необхідне урядове рішення. Японський уряд також підтримав це рішення. І справа вже була за Верховною Радою, оскільки в Україні такий проект фактично єдиний. І тому в грудні 2015-го ми вносили навіть зміни до Податкового та Митного кодексів, аби реалізація цього проекту стала можливою", - розповів народний депутат.

"Якщо графіки будуть витримані, то впродовж шести років все буде завершено", - резюмував Сташук.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua