Релігійна громада повинна мати право змінити підлеглість церковній парафії, - Віктор Єленський (відео)
вівторок, 11 жовтня 2016, 15:35

В Україні на сьогодні існують десятки, якщо не сотні, релігійних громад, які хочуть змінити підлеглість церковній парафії, однак проросійське лобі у Верховній  Раді активно протидіє намірам ухвалити відповідний закон.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", член Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності, Віктор Єленський в ефірі одного з телеканалів.

"Ми знаємо, що існують десятки, якщо не сотні, релігійних громад в Україні, які хочуть змінити свою підлеглість (парафії. – Ред.), які кажуть, що "ми не можемо ховати сьогодні бійця, який загинув на фронті від російської кулі, а завтра в цьому ж храмі підносити ім’я патріарха московського Кирила", - наголосив народний депутат.

Як повідомив Віктор Єленський, саме з метою вирішення цієї актуальної проблеми вони разом з колегами і розробили законопроект про внесення змін до Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" (щодо зміни релігійними громадами підлеглості) №4128, в якому прописаний чіткий механізм, за яким релігійна громада може змінити свою підлеглість тій чи іншій парафії.

За словами парламентаря, законопроект №4128 був внесений у порядок денний і мав розглядатися у четвер, 6 жовтня, однак зустрів "шалений спротив з боку російських медіа, московського патріархату та з боку лобі цього патріархату в українському парламенті".

Віктор Єленський додав, що автори цього проекту закону будуть роз’яснювати його суть, тим, хто його не читав, однак, у той же час, в парламенті "є люди, які дуже добре знають, про що там йдеться і які не зацікавлені у цьому категорично".

Він також зазначив, що в українському політикумі і парламенті зокрема є група людей, які ніколи не говорять, що в Україні йде війна.

"Це така політична стратегія. Вони говорять про те, що впало ВВП, вони говорять про ті та інші недоліки, але вони ніколи не говорять, що в Україні війна, вони ніколи не голосують за військові закони", - підкреслив представник "Народного фронту".

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua