Релігія є важливою складовою світового порядку, – Віктор Єленський (фото, відео)
п’ятниця, 12 квітня 2019, 10:44

На сьогодні релігія є дуже важливою для зміни чи утримання світового порядку.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Віктор Єленський, виступаючи на Київському Безпековому Форумі.

"Вперше на Безпековому Форумі ми говоримо про релігію та релігійні інститути, тому що раніше ніколи не було такої хвилі зацікавленості релігією та церквою, як у ці дні. Минулого року найпопулярнішим словом в Україні було слово "томос": у пошукових системах воно залишило далеко позаду такі слова, як: "біткоїн" та "євробляхи", – сказав народний депутат.

"Ще одним популярним терміном, який, на жаль, не перекладається українською, став "securitization of religion", – додав він. Представник "Народного фронту" пояснив, що цей термін наразі є дуже популярним у пошуковиках, оскільки всі – і аналітичні центри, і уряди, і релігійні лідери - говорять про те, що "в релігію намагаються встромити це жало ненависті й нетерпимості". 

"Це спроби використати релігію та релігійні інститути для боротьби з цінностями людської гідності, демократії та прав людини. Від "Ісламської держави" до так званої православної армії на Донбасі релігія використовується для того, щоб "підважити" ці цінності", – зазначив народний депутат.

"Сьогодні ми будемо запрошувати наших високоповажних гостей говорити про те, що зараз означає релігія та віра саме для зміцнення цих цінностей. Сьогодні багато говорять про наші цінності й про те, що наразі релігія є важливою для кожної окремої особи. Але менше ми говоримо про те, наскільки важливою є релігія для суспільств, для країн, для зміни або ж, навпаки, утримання світового порядку. Про те, що зараз це дуже важливо, сьогодні говорять і світові лідери, і прості люди", – підсумував Віктор Єленський.

Більше фото з Форуму (день другий) можна переглянути ТУТ (день перший - ТУТ)


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua