Резолюція чергового З’їзду Політичної партії «Народний фронт»
п’ятниця, 17 листопада 2017, 13:10

З’їзд Політичної партії «Народний фронт» 11.11.2017 року ухвалив

1. Схвалити виконання програми Політичної партії «Народний фронт» за період з листопада 2014 року.

2. Визначити основні напрями політики партії «Народний фронт» на 2018-2019 роки:

Сектор національної безпеки і зовнішньої політики

Визначення стратегічним пріоритетом України вступ до НАТО та Європейського Союзу:

  • Звернутися до країн-членів Європейського Союзу щодо визначення критеріїв та плану дій, необхідних для вступу України до ЄС. Розробити та ухвалити закон України щодо порядку вступу України до Європейського Союзу.
  • Звернутися до держав-членів НАТО щодо надання Україні Плану дій щодо членства в Альянсі відповідно до Декларації саміту НАТО в Бухаресті 3 квітня 2008 року. Розробити та ухвалити закон України про порядок набуття Україною членства в НАТО.

Забезпечення фінансування національної безпеки та оборони на рівні не менше, ніж 5% ВВП.

Забезпечення повної взаємосумісності Збройних Сил України з НАТО і реформування Збройних Сил України відповідно до стандартів НАТО.

Відновлення територіальної цілісності Української держави, деокупація і реінтеграція Криму та окремих районів Донецької та Луганської областей у відповідності до національних інтересів України та норм міжнародного права.

Розширення санкцій України проти Росії – аж до повного відновлення територіальної цілісності держави та відшкодування збитків, завданих Україні та її громадянам внаслідок агресії.

Звернення до країн-членів ЄС та Великої сімки щодо продовження та об’єднання санкцій проти Російської Федерації, введених у зв’язку з незаконною анексією Криму та окупацією окремих районів Донецької та Луганської областей.

Ухвалення та реалізація Закону України «Про особливості державної політики з відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької та Луганської областей».

Підтримка резолюції Ради безпеки ООН щодо введення миротворчих сил на територію Донецької та Луганської областей лише за умови чіткої відповідності цієї резолюції Конституції і національним інтересам України, а саме: беззаперечне виведення збройних сил Російської Федерації з території Донецької та Луганської областей, відновлення Україною контролю над українсько-російським кордоном, відновлення і повноцінне функціонування органів державної влади України на всій території Донецької та Луганської областей, недопущення замороження даного конфлікту.

Завершення військово-інженерного облаштування державного кордону України.

Запровадження візового режиму для громадян Російської Федерації. Запровадження біометричного прикордонного контролю для громадян Росії.

Продовження судових спорів України проти Російської Федерації щодо незаконної анексії Криму та окупації окремих районів Донецької та Луганської областей, з метою засудження Росії як держави-агресора і для відшкодування збитків, завданих Україні.

Протидія діяльності пропагандистських суб’єктів, що використовуються країною-агресором для дезінформації населення та дестабілізації ситуації всередині України.

Сталий економічний розвиток та енергетична незалежність

Забезпечення сталого економічного зростання на рівні 5% ВВП у короткостроковій та 10% ВВП - у довгостроковій перспективі, помірної інфляції на рівні 10% та дефіциту Державного бюджету не більшого за 3%.

Реалізація Угоди про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом та збільшення обсягів експорту до країн-членів Європейського Союзу та на інші ринки.

Проведення прозорої, публічної і ринкової приватизації об’єктів державної власності нестратегічного значення.

Через внесення відповідних змін до Конституції України надання Національному Банку України повноваження в реалізації політики економічного зростання, забезпечення цінової стабільності та створення робочих місць.

Системна державна політика розвитку інновацій, перехід від експорту талантів до експорту продуктів.

Запобігання тиску правоохоронних органів на бізнес, в тому числі шляхом розробки та ухвалення відповідних законів.

Збільшення частки капітальних видатків державного бюджету на інфраструктурні проекти, зокрема, будівництво доріг.

Забезпечення повної енергетичної незалежності України протягом 10 років, а саме:

  • Забезпечення України газом і нафтою власного видобутку.
  • Нарощування видобутку вугілля.
  • Підтримка й розвиток державних програм енергоефективності.

Залучення провідних західних компаній до спільної експлуатації та модернізації української газотранспортної системи.

Недопущення енергетичної монополії російського «Газпрому» в Україні та країнах ЄС, в тому числі через блокування проекту «Північний потік-2».

Соціальна та гуманітарна політика країни

Продовження політики декомунізації, відновлення історичної пам’яті та утвердження національної ідентичності як передумови зміцнення національної безпеки.

Розширення захисту державної мови в освіті, культурі та медіа.

Продовження реформи освіти і науки:

  • Бюджетна та нормативна підтримка реформи «Нова українська школа».
  • Реформування професійної та вищої освіти, спрямоване на їх зближення з сучасним ринком праці.

Побудова тісної співпраці між наукою та бізнесом. Інноваційні наукові дослідження повинні стати одним із основних рушіїв розвитку економіки України.

Продовження реформ у соціальній та трудовій сфері:

  • Впровадження загальнообов’язкового державного медичного страхування. Розвиток сільської медицини та дистанційної медичної допомоги.
  • Гарантування справедливості та достойного рівня пенсійного забезпечення.
  • Системна реформа оплати праці з метою забезпечення конкурентоздатності України порівняно з країнами-сусідами.
  • Державна політика підвищення продуктивності праці й рівня освіченості працівників.

Створення сталих інститутів демократії та внутрішня політика

Завершення переходу до парламентсько-президентської форми правління через приведення у відповідність до чинної Конституції України законів України «Про Кабінет Міністрів України», «Про центральні органи виконавчої влади», «Про Службу безпеки України», «Про Національну гвардію України», «Про телебачення і радіомовлення» та інших актів законодавства.

Ухвалення законодавства про посилення контрольних функцій Парламенту.

Запровадження інституту відповідальності Президента України та інституту відповідальності народних депутатів України.

Проведення чесних і демократичних виборів Президента України та Верховної Ради України у терміни, визначені Конституцією України.

Початок широкої публічної дискусії щодо необхідності внесення змін до Основного Закону України в частині забезпечення реального балансу стримувань і противаг між інститутом Президента, законодавчою, виконавчою та судовою гілками влади.

Продовження політики децентралізації. Ліквідація інституту голів обласних та районних державних адміністрацій та введення інституту префектів.

Завершення судової реформи. Забезпечення рівного доступу до правосуддя та захисту прав українців.

Забезпечення незалежності та деполітизації антикорупційних органів.

Організаційні завдання Політичної партії «Народний фронт»

Забезпечення участі партії в чергових виборах Президента України та Верховної Ради України, а також у місцевих  виборах всіх рівнів.

Прийняття рішення щодо висунення кандидата на посаду Президента України від Політичної партії «Народний фронт» на з’їзді політичної партії у 2018 році.

Відповідно до коаліційної угоди узгодження спільного прийняття коаліцією рішень, запропонованих фракцією «Народний фронт».

Мобілізація партійного активу з метою виконання завдань партії та формування кадрового резерву в усі органи державної влади та місцевого самоврядування.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua